Ο Γ.Γεραπετρίτης μας κοροϊδεύει: Λέει τώρα ότι θα απαγορεύσουν το Predator

Τι είπε ο Γ.Γεραπετρίτης

Ο Γ.Γεραπετρίτης μας κοροϊδεύει: Λέει τώρα ότι θα απαγορεύσουν το Predator

Με την «πλάτη στον τοίχο» και δεκάδες μέτωπα ανοικτά από το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κυβέρνηση τώρα υπόσχεται να νομοθετήσει την καθολική απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης όπως το Predator.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτεθειμένη μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ισχυρίστηκε ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει την διακίνηση και χρήση παράνομων λογισμικών παρακολούθησης.

«Τα κακόβουλα λογισμικά αποτελούν βαθύτατη παθολογία, οικουμενική και βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε τεράστια έξαρση σε όλες της χώρες της Ευρωπης και του κόσμου. Η ιδιωτική τεχνολογία αναπτύσσεται πιο γρήγορη από την κρατική. Πρέπει να υπάρξει απόλυτη θωράκιση έναντι αυτών των κακόβολων λογισμικών» ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε ότι «αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο προστασίας. Έχουμε κάθε διάθεση για σκληρές ρυθμίσεις έως και καθολικής απαγόρευσης εμπορίας τέτοιων λογισμικών. Θέλουμε η γάγγραινα αυτή να αντιμετωπιστεί», ισχυρίστηκε.

Ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε να «καλύπτει» τις ευθύνες Μητσοτάκη ως πολιτικό υπεύθυνο της ΕΥΠ, ισχυριζόμενος πως οι παρακολουθήσεις «δεν γίνονται από τον πρωθυπουργό, αλλά είναι δικαστική απόφαση, άρα εξ ορισμού νόμιμη και τεκμηριωμένη», ζητώντας να υπάρξει «μετρημένη διαφάνεια».

Με φόντο τα παραπάνω ο Γ. Γεραπετρίτης αναφορικά με την νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ είπε πως η κυβέρνηση περιμένει όλες τις προτάσεις που θα κατατεθούν μέσα από το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής προκειμένου να καταθέσει την τελική συνολική της νομοθετική πρόταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι όπως υπενθύμισε πριν μερικές μέρες ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα, καθώς η εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το Predator, εδώ και 5 μήνες είναι ανενόχλητη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.