ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο.Κεφαλογιάννη για ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Πρέπει να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών»

«Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση κυρίως για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή», λέει η υπουργός Τουρισμού

Ο.Κεφαλογιάννη για ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Πρέπει να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των παιδιών»

Στη στήριξη στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θεωρώ ότι ο δημόσιος διάλογος στο θέμα αυτό έχει γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο νηφαλιότητας. Έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μεν την πρωτοβουλία, αλλά την ίδια στιγμή έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν όλες οι απόψεις γύρω από το ζήτημα. Το λέω γιατί στο παρελθόν έχω δει ανάλογες πρωτοβουλίες να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία τους στην κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση κυρίως για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ως ένα ευρωπαϊκό σύγχρονο κράτος, που θέλουμε να συγκλίνουμε με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρούμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Εγώ, όπως είναι γνωστό, έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια, έχω ψηφίσει και την αναδοχή και συνεχίζω να πιστεύω ως πολιτικός και ως νομικός ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σύγχρονη κοινωνία. Αυτοί που αντιδρούν ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη μέρα δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που έχεις αποφασίσει να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Η πρωτοβουλία αυτή της Νέας Δημοκρατίας έρχεται και λίγο ως απάντηση σε αυτό που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι προοδευτισμός είναι μόνο η Αριστερά. Προοδευτισμός είναι όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ανοιχτές, φιλελεύθερες κοινωνίες οι οποίες δείχνουν σεβασμό σε όλους τους πολίτες», είπε η υπουργός Τουρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.