ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποιοι «στα δεξιά» της ΝΔ λαμβάνουν θέση μάχης για τις εκλογές: Κόμματα, πλατφόρμες και κινήματα

Στόχος να αποδομηθεί ιδεολογικά αλλά και στην κάλπη η διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Ποιοι «στα δεξιά» της ΝΔ λαμβάνουν θέση μάχης για τις εκλογές: Κόμματα, πλατφόρμες και κινήματα

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 00:42) Ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος που κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 12% και 15% θα είναι το «έπαθλο» για τα δεξιά κόμματα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, από το ποσοστό της ΝΔ του 2019.

Υπάρχει ένα ακόμα ποσοστό της τάξης του 5-7% το οποίο θα κατευθυνθεί προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο εκλογικό σώμα αυτή την στιγμή και δύσκολα θα αλλάξει.

Μια εικόνα καθεστώτος: Η κυβέρνηση ελέγχει με τις λίστες Πέτσα και όχι μόνο, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, αλλά τα ποσοστά αποδοχής της καταρρέουν στο εσωτερικό της κοινωνίας.

Και δεν είναι μόνο η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που οδήγησε σε ποσοστά νεκρών είτε με/από κορωνοϊό σε δυσθώρητα νούμερα, ούτε η κατακόρυφη αύξηση των θανάτων «χωρίς αιτία», ούτε η οικονομική ανέχεια, η ακρίβεια και η ανεργία που «θερίζουν»: Είναι η απέχθεια που νιώθουν για την κυβέρνηση και το «έργο» της, οι πολίτες.

Η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον πρώτο κόμμα είναι σαφώς ορατή από κάθε πλευρά.

Και το σενάριο των δεύτερων εκλογών, την βραδιά της εκλογικής αναμέτρησης θα μείνει απλό σενάριο αν επιβεβαιωθεί αυτό που η τάση δείχνει αυτή την στιγμή: Μια «μητσοτακική» ΝΔ μεταξύ 18%-23%!

Εν πάση περιπτώσει ένα ζήτημα για το οποίο έχει γίνει πολύ κουβέντα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ποιος θα μοιραστεί τα εκλογικά της «ιμάτια».

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει -ακόμα- ο ισχυρός και οργανωμένος εκλογικός πόλος για να απορροφήσει το ποσοστό αυτών που εγκαταλείπουν τη ΝΔ (βασικά εγκαταλείπουν τον Κ.Μητσοτάκη).

Με εξαίρεση τον Κ.Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση που έχει οικονομικούς πόρους, αναγνωρισιμότητα, μια σχετικά «καθαρή» πολιτική πλατφόρμα, αλλά κι ένα δικό του τηλεοπτικό κανάλι και ραδιοσταθμό, αναζητείται ο «λευκός ιππότης» για τις υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις.

Για ποιες;  Την Εθνική Συμφωνία του Κ.Μπογδάνου με την σύμπραξη της Δημιουργίας των Φ,Κρανιδιώτη, Θ.Τζήμερου, είτε την ομάδα των πρώην «λοχαγών»του Κ.Καραμανλή, υπουργών της ΝΔ (Σ.Τσιτουρίδης, Ν.Νικολόπουλος, Π.Παναγιωτόπουλος κλπ.), οι οποίοι έχουν ισχυρή εκλογική βάση στην Βόρειο Ελλάδα.

Η Εθνική Συμφωνία στηρίζεται στον ταλαντούχο και έξυπνο Κ.Μπογδάνο. Ο Θ.Τζήμερος και ο Φ.Κρανιδιώτης θα δώσουν μια καλή βάση της τάξης του 1,5% στο κόμμα.

Αρκεί αυτό; Θα δείξει. Αλιεύουν στην «σκληρή» δεξιά «δεξαμενή», μην το ξεχνάμε, που δεν αφήνει περιθώρια για “open minded” προσεγγίσεις του στιλ «γάμος ομοφυλοφίλων», «αντιρωσισμός» ή αιρετικές ιστορικές προσεγγίσεις όπως «η σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά» που έχουν εκφρασθεί από τους συμμετέχοντες στο σχήμα.

Ωστόσο υπάρχει ένα τμήμα ψηφοφόρων που πιθανόν θα ήθελαν να δουν μια τέτοια πρόταση με δεξιά πλατφόρμα, αλλά λιγότερο «συντηρητικές προσεγγίσεις» σε κοινωνικά ζητήματα, στην Βουλή.

Η έτερη πρόταση (Σ.Τσιτουρίδης, Ν.Νικολόπουλος, Π.Παναγιωτόπουλος κλπ.), «καθαρή» ιδεολογικά με αναφορές στον Κ.Καραμανή και τον Μ.Έβερτ, θα ντεμπουτάρει στις 4 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, όχι ως κόμμα, αλλά ως πολιτική πρόταση με αφορμή την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου: «Νεοδημοκράτες χωρίς Μητσοτάκη» περιγράφουν την πολιτική φιλοσοφία τους με σύνθημα την επιστροφή στις ρίζες του «καραμανλικού» ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. «Ναι στην κυβερνησιμότητα, όχι στον Κ.Μητσοτάκη και την οικογενειοκρατία» είναι το σύνθημά τους.

Δηλαδή στοχεύουν στο να προσφέρουν μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, στους νεοδημοκράτες για τους οποίους ο νυν πρωθυπουργός και πολιτική οικογένειά του αντιπροσωπεύουν έναν παράγοντα που πρέπει να αποβληθεί από την κύρια πολιτική σκηνή της χώρας.

Η τέταρτη από τις νυν προτάσεις που απ’ότι φαίνεται θα δώσει το παρών τελικά στις εκλογές, έστω και με άλλο όνομα, είναι η πολιτική πλατφόρμα του έγκλειστου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη. 

Το τυπικό κώλυμα (δεν είχε πραγματοποιήσει ιδρυτικό συνέδριο εντός του καθορισμένου από το νόμο χρονικού ορίου) για να κατέλθει στις εκλογές ξεπεράστηκε με την ίδρυση… νέου κόμματος και αλλαγή ονόματος: Το «Έλληνες για την Πατρίδα» έγινε πλέον «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» και ξεπερνά την σκόπελο της μη έγκαιρης τέλεσης ιδρυτικού συνεδρίου.

Έτσι ή αλλιώς τα ονόματα δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει να υπάρχουν ψηφοφόροι.

Και ο Η.Κασιδιάρης εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις του συστήματος να έχει ισχυρή εκλογική βάση της τάξης του 1,2%-1,8% που εδράζεται φυσικά στους πρώην ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής-Λαϊκός Σύνδεσμος.

Το σχεδόν 3% των προηγούμενων εκλογών (για 6.000 ψήφους έμεινε εκτός Βουλής το κόμμα) μπορεί κάλλιστα να γίνει 3,01% στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν η ΧΑ δεν είναι υποψήφια.

Το αντιμητσοτακικό «κύμα» στην κάλπη θα είναι ανάλογο με αυτό των εκλογών του Μαΐου του 2012, οπότε για όλους τους παραπάνω μπορεί να υπάρξει «μια θέση στον ήλιο».

Και θα έχει πιθανόν εκπροσώπους και από το πανίσχυρο κίνημα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών που κατάφερε να σταθεί όρθιο παρά τις διώξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οποίοι θα αλιεύσουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων αφού εντοπίζονται να κινούνται σχεδόν στο σύνολό τους στο χώρο των μέχρι χθες ψηφοφόρων της ΝΔ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.