ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας ο Ιωάννης Σαρμάς (φωτο)

Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι εκκρεμότητες για το επόμενο διάστημα και ο βηματισμός για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας ο Ιωάννης Σαρμάς (φωτο)

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη κατά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Δείτε φωτογραφίες:

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:30 συνεδριάζει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς κατά την χθεσινή σύντομη συνάντησή του με τους υπηρεσιακούς υπουργούς τους ζήτησε να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ έχει διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι λειτουργική, αν και δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Αύριο, Κυριακή (28/5) αναμένεται να συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Την έδρα στην Α` Θεσσαλονίκης κρατάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Εκτός Βουλής μένει ο Χάρης Καστανίδης.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «βραχύβιας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.