ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Στην Ακρόπολη Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς – Τι θα συζητήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Ακρόπολη Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς – Τι θα συζητήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έφτασαν λίγο πριν από τις 09:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός καγκελάριος, θα ξεναγηθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Τι θα συζητήσει με Μητσοτάκη

Μετά τον κλείσιμο του κύκλου των Μνημονίων, αλλά και την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από τη γερμανική Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, η σημερινή πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα αποτελεί για την Αθήνα, αλλά και για το Βερολίνο, την επισφράγιση της προσπάθειας για μια νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Και η Ελλάδα, άλλωστε, είναι σε μια νέα φάση μετά το τέλος και της ενισχυμένης εποπτείας, αλλά και το Βερολίνο επιδιώκει να γεφυρώσει χάσματα του παρελθόντος.

Η εν λόγω επίσκεψη είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, και είναι η δεύτερη στη χώρα μας για τον κ. Σολτς, ο οποίος τον Ιούνιο είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε δώσει το παρών στο δείπνο της Διαβαλκανικής Συνόδου που είχε φιλοξενήσει η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε το πρώτο του τετ-α-τετ με τον κ. Σολτς στο τέλος Μαΐου στις Βρυξέλλες, ενώ οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι έχουν καλή χημεία, καθώς συνομιλούν με άνεση κατ’ ίδιαν σε αρκετές Συνόδους Κορυφής.

Μάλιστα, σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να μετάσχει στη «Διαδικασία του Βερολίνου», μια γερμανική πρωτοβουλία στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ευρωπαίοι ηγέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σολτς που έφτασε χθες στην Αθήνα απευθείας από το Παρίσι και μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στη χώρα μας σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, κατά την οποία συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στην Ευρώπη συνεπεία της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία. Η ατζέντα της κατ’ ίδιαν συνάντησης των δύο ηγετών που θα ξεκινήσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου θα περιλαμβάνει διμερείς σχέσεις και οικονομική συνεργασία, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.