Στην Αλβανία ο Κ.Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με τον Ε.Ράμα

Αύριο περιοδεία του πρωθυπουργού στα χωριά της μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο

Στην Αλβανία ο Κ.Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με τον Ε.Ράμα

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις Αθήνας και Τιράνων για παραπομπή της οριοθέτησης ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επί τάπητος το θέμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα σήμερα στα Τίρανα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.

Αύριο περιοδεία του πρωθυπουργού στα χωριά της μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στα Τίρανα για να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής συνδράμοντας στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας, την ώρα που και οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρέπει να ανακοπεί άμεσα η ρωσική και μουσουλμανική επιρροή στις χώρες της περιοχής.

Συναντήσεις Μητσοτάκη με μέλη της μειονότητας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα χωριά της μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τα μέλη της ελληνικής μειονότητας και τους κατοίκους και θα δηλώσει τη στήριξη του ελληνικού Κράτους. Η βελτίωση των συνθηκών ζωής σε αυτά και η ευημερία της μειονότητας είναι απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός από τον Ιανουάριο του 1991 και την τότε επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.