ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σύσκεψη υπό τον Κ.Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών και την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Σύσκεψη υπό τον Κ.Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών και την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας (9/1) στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας Εσωτερικών και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών ειδικά από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Το Προεδρικό Διάταγμα απλά επικύρωσε μιας στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον».

«Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργείο που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.