ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κ.Μητσοτάκης: «Μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά» (upd)

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Κ.Μητσοτάκης: «Μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά» (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 18:29) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα επιχείρησε την ώρα που οι βουλευτές του, βρίσκονται «στα κάγκελα» μετά τις νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις υπουργών και βουλευτών.

Επαναλαμβάνοντας το γνωστό αφήγημα με τα «φαντάσματα» και τα… ξένα συμφέροντα που τον πολεμούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμυνόμενος και υποστήριξε ότι… σκοτεινά κέντρα θέλουν να τον κατατροπώσουν.

«Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει διασύρει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «θα γίνει ότι απαιτείται και όλα θα πάνε στη Δικαιοσύνη για την οποία αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», είπε και πρόσθεσε «ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Για τις μεγάλες λίστες με τις παρακολουθήσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης με σαθρό τρόπο, σα να απευθύνεται σε μικρά παιδιά που δεν έχουν αντίληψη της κατάστασης, υποστήριξε:

«Συνειδητά μπερδεύουν νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Και επιχειρούν να πείσουν, για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

Φυσικά, κανένας δεν έχει φανταστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάθεται να ακούει όλες τις συνομιλίες, υπάρχουν άνθρωποι γύρω του που τον ενημερώνουν για εκείνα που θέλει να μάθει. Άλλωστε, αλίμονο! Με τόσα τρίμερα στο πρόγραμμα του, πότε να προλάβει ο ίδιος να παρακολουθεί απευθείας τα όσα καταγράφονται;

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Βεβαίως, ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία παρουσιάζει ως υπεύθυνη για τις υποκλοπές! Κάνοντας αναφορά στις γεωτρήσεις που θυμήθηκε να ανακοινώσει προεκλογικά η κυβέρνηση, αποκάλεσε «βούρκο» τις σκανδαλώδης αποκαλύψεις για τις υποκλοπές:

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του» είπε και έκανε λόγο για συκοφαντίες:

«Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα, μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα» είπε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι στο παρελθόν είχε πέσει και ο ίδιος θύμα παρακολούθησης.

Ο ίδιος επιχείρησε να πείσει ότι η ΝΔ είναι ενωμένη, προκαλώντας γέλιο και εκνευρισμό σε όσους τον παρακολουθούσαν: «Επαναλαμβάνω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση: Ο καθένας τον ρόλο του. Οι υπουργοί και τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας. Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος και η ΝΔ στέκονται εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς…:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε […] Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω, τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ» είπε με φόντο τη ρήξη των σχέσεων του με τον Β. Μαρινάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.