Με το VIP αεροσκάφος (που πληρώνουν οι φορολογούμενοι) ο Κ.Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και για τον αγώνα NBA

Την ίδια στιγμή που παραδίδει μαθήματα «ολιστικής ζωής» στους νέους της Ελλάδας

Με το VIP αεροσκάφος (που πληρώνουν οι φορολογούμενοι) ο Κ.Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και για τον αγώνα NBA

Τι ίδια στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης δίνει μαθήματα «ολιστικής ζωής» και το ότι δεν έχουν αξία τα χρήματα στην ζωή (για τους άλλους), αποκαλύπτεται ότι η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες επίσκεψη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Βοστώνη – για μιλήσει στο Boston College και για να δει από κοντά αγώνα του NBA – έγινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το FlightAware, την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει δεδομένα και προϊόντα παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε από την Ελευσίνα στη Βοστώνη με το κυβερνητικό αεροσκάφος Hellenic Air Force 352B.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, απογειώθηκε την Κυριακή στις 11.45 από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στη Βοστώνη μετά από 9 ώρες και 38 λεπτά. Την Τρίτη στις 6:35 ώρα Ελλάδος αναχώρησε με προορισμό την Ελβετία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Το δρομολόγιο του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
(FLIGHTWARE.COM)

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Βοστώνη όχι για να εκπροσωπήσει τη χώρα αλλά ως προσκεκλημένος του Boston College, για να μιλήσει στην 146η Τελετή Αποφοίτησης, και λίγες ώρες πριν, να παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του πανεπιστημίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College χαρακτήρισε την απόφασή του να πετάξει δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ «εξαντλητική επιλογή».

«Αυτή η ευτυχής συγκυρία μου έθεσε ένα μεγάλο δίλημμα. Τι θα έπρεπε να κάνω στο ενδιάμεσο της επίσκεψής μου μεταξύ DC (Ουάσιγκτον) και BC (Boston College). Η απλούστερη απάντηση θα ήταν να μείνω στην Αμερική εννέα ολόκληρες μέρες, ίσως επισκεπτόμενος κάποιες από τις δυναμικές ελληνικές κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά με τον πόλεμο να μαίνεται 500 μίλια από τα σύνορα της Ελλάδας, δεν υπήρχε περίπτωση να λείψω από την πατρίδα μου για τόσο μεγάλο διάστημα. Η επόμενη -αλλά πιο εξαντλητική επιλογή- ήταν να κάνω τέσσερα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ημερών. Να πάω δηλαδή στην Washington, μετά να επιστρέψω στην πατρίδα για να ασχοληθώ με τα καθήκοντά μου και μετά να πετάξω πίσω στη Βοστώνη για να μιλήσω σήμερα στην τελετή αποφοίτησής σας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς βέβαια να κάνει την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει μετατραπεί σε ταξί για υπερατλαντικά, προσωπικά ταξίδια.

«Ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα και ο κ. Μητσοτάκης παίρνει το κρατικό αεροσκάφος τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για να ξαναπάει ιδιωτικά στη Βοστώνη και, μεταξύ άλλων, να δει τελικό NBA σε θέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ» σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Του υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από το άγχος να γεμίζει τις μέρες του ανάμεσα στις εκδρομές του» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.