ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bild για Μέρκελ, Λεπέν και Μέι: «Τρεις γυναίκες, τρεις εκλογές, τρεις ερωτήσεις»

Bild για Μέρκελ, Λεπέν και Μέι: «Τρεις γυναίκες, τρεις εκλογές, τρεις ερωτήσεις»

Όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα “Bild”, Μέρκελ, Μέι και Λεπέν είναι οι πρωταγωνίστριες των εκλογών στην Ευρώπη.   

Μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία θα οδηγηθούν στις κάλπες με τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις να καθορίζουν την τύχη της γηραιάς ηπείρου. «Η σταρ του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος θα καταστρέψει την Ευρώπη;», διερωτάται το σχετικό δημοσίευμα ενώ, για την βρετανίδα πρωθυπουργό το ερώτημα είναι αν οι πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου θα αλλάξουν το Brexit. Για την σιδηρά κυρία της Γερμανίας, η εφημερίδα αναρωτιέται αν θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του σωτήρα…

Τρία διαφορετικά ερωτήματα για κάθε μία από τις τρεις κυρίες. Λεπέν και Μέι έχουν κάτι κοινό αφού τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια σε αντίθεση με την Μέρκελ, η οποία είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.  

Έτσι, τη μοίρα της Ευρώπης καθορίζουν οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν μέσα σε λίγους μήνες. Και η προσοχή στρέφεται σε τρεις γυναίκες. 

Γαλλία: 7 Μαίου ο δεύτερος γύρος των εκλογών 

Την Κυριακή, οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των εκλογών ο οποίος θα καθορίσει και τον επόμενο πρόεδρό τους. Το ενδεχόμενο να επικρατήσει η Λεπέν, η οποία έχει έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές το μίσος της για την Ευρώπη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τρομοκρατεί τη γηραιά ήπειρο και κυρίως τη Μέρκελ που αγωνίζεται για την διατήρηση της ευρωπαϊκής συνοχής. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν πως το 70% των Γάλλων πολιτών δεν θέλουν “Frexit”, επιθυμούν δηλαδή την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. 

Βρετανία: 8 Ιουνίου οι πρόωρες εκλογές  

Η χθεσινή ανακοίνωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για πρόωρες εκλογές εξέπληξε τους πάντες κι έγινε για να αποσπάσει όχι μόνο τη συναίνεση των Συντηρητικών αλλά και των άλλων βρετανικών κομμάτων για να οδηγηθεί η χώρα εκτός Ε.Ε. Η Τερέζα Μέι θέλει να πείσει την Ε.Ε ότι το Brexit σημαίνει Brexit κι ότι η χώρα δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές του Ιουνίου η Μέι θα λάβει με άνεση την αυτοδυναμία. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ξέρει καλά πως η βρετανική αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη και αδύναμη και για το λόγο αυτό άδραξε τώρα την ευκαιρία, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Γερμανία: 17 Σεπτεμβρίου οι εκλογές 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όνομά της Άνγκελα Μέρκελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική ευρωστία της Γερμανίας, εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως άγκυρα σταθερότητας». Σύμφωνα με τους «New York Times», η Μέρκελ είναι «ο τελευταίος αμυντικός στην ελεύθερη Δύση». Ωστόσο, «μία ήττα στις εκλογές του φθινοπώρου από τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, θα σήμαινε μεγάλη απώλεια στην σταθερότητα της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας», όπως δήλωσε στην εφημερίδα “Bild” ο Κριστόφ Μέγερ, καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο “King College” του Λονδίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.