Γ.Τράγκας: «Το lockdown θα φέρει μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα»

Γ.Τράγκας: «Το lockdown θα φέρει μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα»

Καταιγιστικός ήταν σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην ραδιοφωνική του εκπομπή σχετικά με το lockdown, το εμβόλιο αλλά και οι επιπτώσεις που αυτά θα έχουν στα εθνικά θέματα στα οποία ο έμπειρος δημοσιογράφος βλέπει «μεγάλες υποχωρήσεις»

Η τοποθέτηση του Γιώργου Τράγκα:

“Ελπίζω ο «μεταλλικός βούβαλος», το 2021 να φέρει σε όλους σας Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, και κυρίως ανθρώπινη ζωή. Φτάσαμε στο σημείο εκατομμύρια άνθρωποι που διαφωνούν με τα ακραία μέτρα να χαρακτηρίζονται χωρίς δυσκολία «ακροδεξιοί», «αρνητές», «συνωμοσιολόγοι» και «αναρχικοί». Είναι τέτοια η πολιτική παράνοια των εδώ κρατούντων που μέσω των κυβερνητικών τηλεοπτικών καναλιών επιτίθενται εναντίον των εκατομμυρίων πολιτών που «σκάνε» από το lockdown μέσα στα σπίτια τους και δραπετεύουν για λίγο κάνοντας μια βόλτα στην παραλία ή στο βουνό.

Όσοι βγήκαν χθες, με θερμοκρασίες που θύμιζαν καλοκαίρι, όσοι θέλησαν να πάνε μια βόλτα στις παραλίες του Σαρωνικού ή στην Πάρνηθα, δέχθηκαν ένα δριμύτατο κατηγορώ από τους παρουσιαστές της τηλεόρασης. Και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίστηκαν «ένοχοι» για μια πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας, για ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση αλλά και γενικά ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα αποφεύγουν να μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα εμβόλια στους πολίτες. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη της κυβέρνησης αποφεύγουν να πούνε ευθέως ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη, ικανή παραγωγή εμβολίων και ότι δεν έχει τελειώσει η αδειοδότηση όλων των εμβολίων όλων των γνωστών εταιρειών. Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι ούτε η Γερμανία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή τη στιγμή τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων για τους Γερμανούς.

Πέρα από αυτό, υπάρχει ο φόβος επικίνδυνων, και ενδεχομένως θανατηφόρων παρενεργειών από τα εμβόλια για τον κορονοϊό. Είναι τρελό να γίνει μαζικός εμβολιασμός με εμβόλια τα οποία έχουν παραχθεί με ταχύτητα φωτός και δεν μπορούν να παραχθούν σε ικανό αριθμό. Έξι ή επτά στους δέκα Ευρωπαίους είναι αντίθετοι στην ιδέα ενός εμβολιασμού με αυτά τα εμβόλια. Και δεν είναι τυχαίο ότι ζητείται η συναίνεση του εμβολιαζόμενου για την περίπτωση που πάθει κάτι πολύ επικίνδυνο ακόμη και αν πεθάνει!

Και αυτό ζητείται ακόμη και από μέλη του υγειονομικού προσωπικού. Μάλιστα αυτό που κλήθηκαν να υπογράψουν οι υγειονομικοί ανέφερε ότι αν δεν το υπογράψουν και δεν κάνουν το εμβόλιο, τότε το νοσοκομείο ή οποιοσδήποτε άλλος δεν φέρει καμία ευθύνη αν αρρωστήσει ή πεθάνει!

Από ό,τι φαίνεται κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός ο οποίος προ μερικών 24ώρων, όπως διάβασα, σε σχετικό ερώτημα που δέχτηκε για την μαζικότητα και τον αριθμό των εμβολιασμών δήλωσε: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Είναι αναπόφευκτο. Είναι μοιραίο. Είναι σίγουρο ότι η ελληνική οικονομία οδηγείται σε μη αναστρέψιμη πολυετή καταστροφή. Οι άνεργοι στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποσιτίζεται. Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, όχι από κορωνοϊό αλλά από βαριά νοσήματα, περιθάλπονται πλημμελώς. Η πανδημία στοχοποιεί εκατομμύρια, και η φτώχεια μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά πέντε έτη. Η υπολειτουργία και η παραλυσία της ελληνικής κοινωνίας θα φέρουν μεγάλες παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα.

Ουδείς από τους κυβερνώντες αντιλαμβάνεται ότι εκατομμύρια πολίτες δεν αντέχουν την πολύχρονη, παρατεταμένη «φυλάκιση». Το lockdown είναι μια από τις χειρότερες μορφές «φυλάκισης» και απομόνωσης, γιατί απαγορεύει την ανθρώπινη συναναστροφή, και κυρίως την αίσθηση ότι ζεις μαζί και βλέπεις άλλους ανθρώπους να κινούνται γύρω σου.

Οι παρουσιαστές της τηλεόρασης υβρίζοντας, χλευάζοντας και χαρακτηρίζοντας «ασυνείδητους» όσους βγαίνουν μια βόλτα δείχνουν πλάνα ανέμελων και κουρασμένων ανθρώπων στις παραλίες και στα βουνά, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι επιτίθενται εναντίον των συνανθρώπων τους που θέλουν να «ρουφήξουν» λίγη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι χιλιάδες ανάμεσά μας εκείνοι που έχουν δυσμενή πρόγνωση υγείας από τον γιατρό τους και μικρό υπόλοιπο ζωής. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι ακούνε μια τηλεοπτική φρασεολογία που ούτε λίγο ούτε πολύ τους χαρακτηρίζει «ασυνείδητους», «ηλίθιους», «γραφικούς», «εξτρεμιστές» και «επικίνδυνους»”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.