«Έφυγε» ο Ηλίας Νικολακόπουλος από καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο – Ήταν 75 ετών

Έγινε προσπάθεια να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αργά

«Έφυγε» ο Ηλίας Νικολακόπουλος από καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο – Ήταν 75 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο γνωστός αναλυτής εκλογικών τάσεων και δημοσκοπήσεων, Ηλίας Νικολακόπουλος πριν λίγο στην Σύρο ενώ κολυμπούσε. 

Το όλο σκηνικό συνέβη περί την ώρα 13:00 σήμερα στην παραλία Αχλάδι του κυκλαδίτικου νησιού και ενώ ο πολιτικός αναλυτής που έχει συνδεθεί με τις εκλογικές βραδιές στην χώρα κολυμπούσε σε ύπτια στάση, μετά από λίγο σταμάτησε να κινείται.

Η επί ώρα ακινησία του προκάλεσε την ανησυχία των ανθρώπων που τον γνώριζαν και ένα πλωτό έσπευσε να δει τι συμβαίνει.

Toν ανέσυραν στην ακτή αναίσθητο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους διασώστες και επιτόπου και σε όλη τη διαδρομή έως το νοσοκομείο Σύρου, όπου διακομίστηκε.

Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν και πιστοποίησαν τον θάνατό του.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε κλείσει ραντεβού για στεφανιογραφία. Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας όπου θα γινόταν η επεμβατική θεραπεία. Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες, είχε κάνει στεντ στα αγγεία των ποδιών και συγκεκριμένα στη λαγόνιο αρτηρία.

O H.Νικολακόπουλος ήταν πλήρως εμβολιασμένος κατά της Covid-19.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες (“Τα Νέα” κ.λπ.) και διατηρούσε την εκπομπή ιστορικού περιεχομένου “Στο Κόκκινο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.