ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Περίπτωση Εξάρχου: Για πρώτη φορά χαρίζουν μια Τράπεζα, σε κάποιον που δεν προφυλακίστηκε επειδή είχε λεφτά να πληρώσει την εγγύηση. «Άλλα» κόλπα...

Ν.Ηλιόπουλος: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ»

«Αυτή τη στιγμή το 28% των πολιτών της χώρας είναι σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»

Ν.Ηλιόπουλος: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ».

Αναφερθείς στις κυβερνητικές εξαγγελίες για αυξήσεις στις συντάξεις, σχολίασε: «η ΝΔ εξαγγέλλει αυξήσεις με βάση το νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα όσα έχουν γίνει γενικά με τις συντάξεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια τεράστια απάτη».

«Όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ένα μέρος της 13ης σύνταξης, μια μόνιμη δαπάνη 850 εκ. ευρώ το χρόνο, η ΝΔ το ψήφισε και είπε ότι θα το διατηρήσει όταν έρθει στην εξουσία. Όταν εκλέχτηκε, το κατήργησε. Ακόμα, όσον αφορά τα αναδρομικά, κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Πέτσας, έλεγαν στον κόσμο να μην κάνει προσφυγές επειδή υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τα επέστρεφε έτσι κι αλλιώς σε όλους, εφόσον έβγαινε σχετική δικαστική απόφαση.

Τελικά η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε και γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα δώσει, πριν λίγες μέρες το παραδέχτηκε δημόσια ο κ. Σταϊκούρας. Πάνω από 1 εκ. συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα αναδρομικά τους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 2,5 δισ. των αναδρομικών θα δοθούν στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ», δήλωσε.

«Αυτή τη στιγμή το 28% των πολιτών της χώρας είναι σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, καταγράφουμε τον τρίτο χειρότερο δείκτη στην Ευρώπη. Η ετήσια αύξηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι 221%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 62%.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι δίνουν δύο κατώτατους μισθούς το χρόνο για να θερμανθούν. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι απλά δεν παίρνει πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, αλλά συντονίζει τη λεηλασία κατά του εισοδήματος των πολιτών», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μόνο για το Σεπτέμβρη φαίνεται ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα έχουν ουρανοκατέβατα κέρδη πάνω από 500 εκ. Η κυβέρνηση πολύ συνειδητά δουλεύει για τα συμφέροντα των λίγων, από τα οποία εξαρτάται, και όχι για την ασφάλεια της κοινωνίας», συνέχισε, «την ίδια στιγμή που υπερεπενδύει σε ένα μιντιακό σύστημα το οποίο δεν αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και συμπεριφέρεται λες και οι πολίτες ζουν σε άλλη χώρα».

«Η στρατηγική αυτή όμως θα καταρρεύσει στις επόμενες εκλογές», διεμήνυσε.

Αναφερθείς στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, επανέλαβε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για «τη θέσπιση του αφορολόγητου σε αυτές τις κατηγορίες στα 10.000 ευρώ». «Το μέτρο αυτό θα κόστιζε 160 εκ., είναι ένα μέτρο κοστολογημένο, απόλυτα εφικτό και δίκαιο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες από κυβερνητικής πλευράς περί αξιοπιστίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «αξιοπιστία έχει η κυβέρνηση που κατάφερε να ολοκληρώσει τον κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής, που άφησε τη χώρα με 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, 37 δισ. μαξιλαράκι και το 80% του χρέους ρυθμισμένο με επιτόκιο 1% για τα επόμενα 10 χρόνια». «Αξιοπιστία δεν έχει ένα κόμμα όπως η ΝΔ, που στο παρελθόν άφησε τη χώρα με 12% έλλειμμα, αξιοπιστία δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Ενέργειας έλεγε πέρσι τέτοιες μέρες ότι το ρεύμα θα αυξηθεί μόλις 2 με 3 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όλο το επόμενο διάστημα θα έχουν συνεχείς επαφές με την κοινωνία. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους από το ΔΕΔΔΗΕ για να αναδείξει το γεγονός ότι μόνο το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου είχαμε 300.000 εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης», είπε, υπενθυμίζοντας και την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, «ένα νοσοκομείο που έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο».

Ηλιόπουλος: Το μέτρο για την πανεπιστημιακή αστυνομία έχει καταρρεύσει

Τέλος, σε ερώτηση για την απόσυρση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δήλωσε: «το μέτρο για την πανεπιστημιακή αστυνομία έχει καταρρεύσει».

«Όταν θες να στηρίξεις ένα μαγαζί, στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τα κολέγια, τότε δυσφημείς και τον ανταγωνιστή του. Ο ανταγωνιστής των κολεγίων είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο», ανέφερε. «Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του κόσμου και θα είναι από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα καταργηθούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

«Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει»

«Δυστυχώς, μετά την κρίση του 2008 βλέπουμε σε μια σειρά από χώρες αυτές τις δυνάμεις να έχουν επανακάμψει ή να έχουν πάρει ακόμα και ηγεμονική θέση, όπως έγινε τώρα στην Ιταλία. Η μόνη απάντηση είναι η ενδυνάμωση της Αριστεράς και άρα εδώ πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνει και ποια λάθη να αποφύγει, ώστε να κερδίσει αυτή το λαϊκό κόσμο και να μην αφήσει την οργή και τα αδιέξοδα της κοινωνίας να εκφραστούν σε μια αντιδραστική κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι και μηχανισμοί που θα ήθελαν να αναγεννήσουν ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχει διαδικασία κανονικοποίησης της Ακροδεξιάς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έχουν αναδειχθεί σε κεντρικά στελέχη ο Βορίδης, ο Αδ. Γεωργιάδης και ο Πλεύρης», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι «την περίοδο που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί στο δρόμο με τους νεοναζί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.