ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρέμβαση Κ.Καραμανλή: Τι αναμένεται να πει για τις Πρέσπες και τον Α.Τσίπρα

Παρέμβαση Κ.Καραμανλή: Τι αναμένεται να πει για τις Πρέσπες και τον Α.Τσίπρα

Παρέμβαση αύριο, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένεται να κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Κύκλοι της Πειραιώς εκτιμούν πως ο πολιτικός που έχει συνδέσει το όνομά του με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός κατά την αυριανή συζήτηση, αναμένεται να τοποθετηθεί με γραπτό κείμενο, στο οποίο θα αποσυνδέει το Βουκουρέστι από τη Συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ενοχλημένος από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ ως συνέχεια και αποκορύφωμα του Βουκουρεστίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνησή του ποτέ δεν έδωσε στους Σκοπιανούς Μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα, όπως συμβαίνει σήμερα, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα που ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τη γραμμή Καραμανλή.

Η τελευταία παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό ήταν όταν έπεσαν οι υπογραφές στις Πρέσπες. Με διαρροή του τότε ο πρώην πρωθυπουργός, είχε στηρίξει τα όσα είχε πει η τότε υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι στο Βουκουρέστι «έγινε μία ειλικρινής προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας, μίας συμφωνίας βιώσιμης, έντιμης, ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης. Στόχος μας ήταν και είναι μία συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν. Αλλά και μία συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός από την αποχώρηση του από την ηγεσία της ΝΔ το 2009 έχει παρέμβει με τηλεοπτική του δήλωση δύο φορές: Πριν το δημοψήφισμα του 2015 και προσερχόμενος στο συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο του 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.