ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκάλυψη Α.Σαμαρά: «Η Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit και εγώ αρνήθηκα»

Αποκάλυψη Α.Σαμαρά: «Η Μέρκελ μου πρότεινε προσωρινό Grexit και εγώ αρνήθηκα»

Στην αποκάλυψη ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τού είχε προτείνει το 2012 ως λύση την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο 5ο επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΪ «Ελληνική Χρεοκοπία», το οποίο επιμελήθηκαν οι Α. Πορτοσάλτε και Τ.Τέλλογλου.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η χώρα κρατιόταν όρθια με αερομεταφορά χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη, κατ’ ιδίαν, συνάντησή του με τη γερμανίδα Καγκελάριο στις 24 Αυγούστου του 2012 περιγράφει την πρόταση Μέρκελ για προσωρινό Grexit αλλά και τον τρόπο που οι ίδιος κατηγορηματικά την απέρριψε.

Ο κ. Σαμαράς ερωτάται για την κατάσταση, στην οποία παρέλαβε τη χώρα.

Απαντά χαρακτηριστικά:

«Ολη η χώρα κρατιότανε όρθια με αερομεταφορά χαρτονομισμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να κρατηθούν οι τράπεζες ανοιχτές. Εμπιστοσύνη δεν υπήρχε πουθενά, θα σας έλεγα ότι κανείς δεν πίστευε στο εξωτερικό ότι πρόκειται να τα καταφέρουμε και εγώ είχα να αντιμετωπίσω τότε δύο, για πολύ καιρό, μόνιμους εχθρούς. Ο πρώτος εχθρός ήτανε το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα. Και ο δεύτερος εχθρός ήταν εκείνη η κουβέντα που είχε πει προηγούμενος πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο…

Όταν πήγα στο Βερολίνο, για να δω την Μέρκελ, σε εκείνο εκεί το ταξίδι, θα θυμάστε που δεν έπρεπε για το μάτι μου να πάω και τα λοιπά, αφού έγινε η συζήτηση με την Μέρκελ, του Στουρνάρα, ο καθένας με τους επιτελείς του, μου λέει ‘’να σου πω δύο πράγματα στο γραφείο μου;’’ και καθόμαστε και είχε κάτι διαφάνειες που απεικόνιζαν τμηματικά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ελλείμματα, χρέος, ΑΕΠ και αφού μου έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση της ακτινογραφίας της αρρώστιας που έχουμε ως οικονομία, μου λέει ‘’κοίταξε θέλω να σου πω κάτι, το οποίον θέλω να το ξέρεις από τώρα, το ταξίδι που έχεις να κάνεις είναι πολύ δύσκολο, εάν θέλεις να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, τότε να ξέρεις ότι εμείς έχουμε ένα δεύτερο πλάνο να σας βοηθήσουμε για ένα διάστημα το οποίο θα το βρούμε’’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σταματάω άμεσα, της λέω ‘’αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε, δεν υπάρχει, δεν το δέχομαι, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχτώ να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αυτό’’ λέω ‘’ξέχασέ το’’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.