Ο Κ.Μητσοτάκης θέλησε να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη γερανού που έσωσε 80 παράνομους μετανάστες στα Κύθηρα

Τόνισε ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές

Ο Κ.Μητσοτάκης θέλησε να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη γερανού που έσωσε 80 παράνομους μετανάστες στα Κύθηρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με συνέβαλε στη διάσωση 80 παράνομων μεταναστών, από το ναυάγιο πλοίου στα Κύθηρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε.

Τόνισε δε ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης είναι κάτοικος των Κυθήρων και ιδιοκτήτης γερανού στο νησί. Στο άκουσμα ότι ένα ιστιοφόρο με 95 παράνομους μετανάστες καταστράφηκε πέφτοντας στα βράχια λίγο έξω από το λιμάνι, δεν αδιαφόρησε αλλά έσπευσε αμέσως να δει πώς μπορεί να βοηθήσει.

Πήρε το γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και μ’ αυτό έσωσε 80 ζωές που κρέμονταν από τα βράχια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πριν μέρες: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να επιβιώσει κάποιος από τους 95 ανθρώπους, εάν δεν είχαμε παρέμβει εκείνη τη στιγμή», μεταφέρει ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης από το νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξήγησε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια», περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.