ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ν.Δένδιας απολογείται για την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

Ο ΥΠΕΞ έριξε τις ευθύνες αποκλειστικά στον πρώην επικεφαλής της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γ.Σμυρλή

Ο Ν.Δένδιας απολογείται για την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

Για πρώτη φορά ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο newsbomb.gr απολογήθηκε για την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν μεταφέροντας όλη την ευθύνη στον πρώην Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννη Σμυρλή.

«Εδώ πολύ λίγα μπορώ να σας πω, διότι έχουν περάσει κάποιοι μήνες, το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνω εγώ – ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι που αφορά τον κύριο κορμό του υπουργείου –αφορούσε ένα παρακλάδι του υπουργείου το οποίο έχει επικεφαλής δικό του γενικό γραμματέα, Ο οποίος μετά από ένα χρονικό διάστημα έπαψε να είναι γενικός γραμματέας.

Από εκεί και πέρα υπάρχει έρευνα εν εξελίξει».

Τότε ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη «Για ποια έρευνα μιλάτε; έχουν περάσει τόσοι μήνες» για να λάβει την… «πληρωμένη» απάντηση από τον ΥΠΕΞ (ο οποίος χαμογελούσε μάλιστα):

«Κυρία Τρέμη λες και δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα και πιστεύατε ότι θα τελείωνε σε λίγες εβδομάδες!».

Σε ότι αφορά τις υποκλοπές, Υπουργοί των Εξωτερικών άλλων χωρών ρωτούσαν τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια αν του παρακολουθούσαν το τηλέφωνο και αν οι μεταξύ τους συνομιλίες ήταν ασφαλείς!

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν πιστεύει ότι κάποιος θα ήταν τόσο αφελής για να τον παρακολουθήσει γιατί αυτόματα θα παρακολουθούσε μαζί με αυτόν και τους ΥΠΕΞ δεκάδων χωρών που συνομιλούσαν μαζί του.

«Εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ την βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα να παρακολουθεί υπουργό εξωτερικών μιας χώρας.

Διότι αν αυτό γινόταν ο συγκεκριμένος θα παραβίαζε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη. Και σε ορισμένες χώρες από αυτές αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι πολύ ελαφρύ.

Άρα θεωρώ πως παρά το ότι κυκλοφόρησε υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτησης σε κάποιον να μην καταστήσει τον εαυτό του υπό λόγω μιας κακουργηματικής πράξης στον μισό πλανήτη.

Από εκεί και πέρα, ναι έγινα δέκτης ερωτήσεων επί τη βάσει αυτών που σας είπα καθησύχασα τους συνομιλητές μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.