ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Χ.Σπίρτζης ξαναχτύπησε: «Να κάνουμε κοινό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να κατέβουμε ως ενιαίο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Η πρώτη «ρωγμή» μπορεί να γίνει μία μεγάλη «τρύπα» για τη ΝΔ

Ο Χ.Σπίρτζης ξαναχτύπησε: «Να κάνουμε κοινό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να κατέβουμε ως ενιαίο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Την πρότασή του για κοινή κάθοδο ως ενιαίο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Μία αναφορά που δεν έγινε τυχαία, καθώς οι μεγάλες ήττες της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Θεσσαλίας, οφείλονται στην σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και στην στήριξη που πρόσφεραν στους αντιπάλους του Κ.Μπακογιάννη, Κ.Ζέρβα και Κ.Αγοραστού.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός μίλησε και για ένα μεγάλο κοινό συνέδριο των δύο κομμάτων!

Συγκεκριμένα σε ερώτηση ποιος θα ηγείται της συνεργασίας, είπε «όποιον επιλέξει ένα μεγάλο, πλατύ συνέδριο».

«Πρέπει θεσμικά και συγκροτημένα και συντεταγμένα, να ξεκινήσουν τα δύο κόμματα έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν τη συμπόρευση και τη συνεργασία» ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου.

«Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές πως το «πείραμα» της κοινής υποστήριξης ήταν επιτυχημένο και μάλιστα απέδωσε «τρία στα τρία»: Κερδήθηκαν οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (στις άλλες περιφέρειες που χάθηκαν για την ΝΔ, αυτό έγινε από «γαλάζιους αντάρτες»).

Η πρώτη «ρωγμή» που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ, αναφερόμενος στις χθεσινές ήττες των υποψηφίων της, μπορεί να εξελιχθεί σε μία μεγάλη «τρύπα».

Ο πρώην υπουργός είχε προτείνει για πρώτη φορά την «ενοποίηση» των δύο κομμάτων για να αντιμετωπίσουν από κοινού τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη και να έχουν κοινή κάθοδο στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές κατά την διάρκεια συνέντευξης, πριν από λίγες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.