ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Λοβέρδος για ανακοίνωση του «Πράττω»: «Κύριε Πρωθυπουργέ τι ακριβώς κάνετε στη Θράκη;»

Α. Λοβέρδος για ανακοίνωση του «Πράττω»: «Κύριε Πρωθυπουργέ τι ακριβώς κάνετε στη Θράκη;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Αντρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του «Πράττω», με την οποία αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη Θράκη και ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

«Ή ο Νίκος Κοτζιάς έχει δίκιο ή ο πρωθυπουργός. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος μετά την ανακοίνωση Κοτζιά και της Κίνησης «Πράττω» με φόντο την Θράκη και αφορμή την απαίτηση του Μαξίμου να παραιτηθούν από δημόσια θέση που κατέχουν τρία μέλη της και οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Ο Α. Λοβέρδος, διερωτήθηκε «τι ακριβώς εννοεί ο Ν.Κοτζιάς όταν δηλώνει ότι «θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων;» και «θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων»;

Για να καταλήξει ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε Πρωθυπουργέ τι ακριβώς κάνετε στη Θράκη; Ποιες πρωτοβουλίες παίρνετε εκεί εν όψει εκλογών, τις οποίες αγνοούν οι Έλληνες πολίτες;».

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα, το «Πράττω», η κίνηση που έχει ιδρύσει ο Νίκος Κοτζιάς, σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε το μέγαρο Μαξίμου ότι ζήτησε «με έωλα επιχειρήματα» τις παραιτήσεις τριών μελών του Πράττω που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις.

Το κίνημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών δεν διευκρινίζει για τους λόγους που ζητήθηκαν οι παραιτήσεις, αλλά σημειώνει ότι «η θρυαλλίδα του προβλήματος που πρόκυψε στις σχέσεις μας αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη».

Το «Πράττω» σημειώνει ότι «είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλώνει επίσης ότι «θα υπερασπιστούμε τα νηπιαγωγεία και τις βιβλιοθήκες που φτιάχτηκαν κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια στη Θράκη στα πλαίσια της κοινής πολιτικής μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων. Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς. Τέλος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ένταξη των συλλόγων των Πομάκων στην FUEN ώστε να σπάσει το μονοπώλιο διεθνούς αναγνώρισης των οργανώσεων του Προξενείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.