ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουλή: Η κυβέρνηση έχασε ουσιαστικά την δεδηλωμένη – Μόνο 106 της ΝΔ ψήφισαν «Ναι» – Το ν/σ πέρασε με 175 ψήφους από 5 κόμματα

H παράδοση ανήλικων παιδιών σε ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω της αναγνώρισης του «γάμου» τους ψηφίστηκε μόλις από τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ και τμήμα των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε συνολικά «Ναι»

Βουλή: Η κυβέρνηση έχασε ουσιαστικά την δεδηλωμένη – Μόνο 106 της ΝΔ ψήφισαν «Ναι» – Το ν/σ πέρασε με 175 ψήφους από 5 κόμματα

Με 175 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τον “γάμο” και την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ+ με την κυβερνητική πλευρά να βασίζεται στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας για να καταφέρει να το κάνει νόμο του κράτους.

77 ήταν τα «όχι» και δύο δήλωσαν «παρών» ενώ τις 46 έφτασαν οι αποχές.

Aναλυτικά: Ψήφισαν 254 βουλευτές, οι 175 εκ των οποίων ψήφισαν «ναι», οι 76 «όχι» και οι άλλοι δύο «παρών». Τα «παρών» προέρχονται από τη Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεξάρτητο βουλευτή (που αποχώρησε από την Πλεύση) Μιχάλη Χουρδάκη.

Από τη ΝΔ 52 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ» ή απείχαν. Ουσιαστικά έχει απωλεστεί η δεδηλωμένη, δηλαδή η στήριξη της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Είκοσι βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ» και 31 απείχαν. 

Ακόμα και αν ληφθούν υπ’όψιν μόνο οι 21, η ΚΟ της ΝΔ απόψε μειώθηκε στους 138!

Τυπικά, επιβιώνει η κυβέρνηση, χάρη στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας που στήριξαν το εκτρωματικό νομοσχέδιο.

Απουσίασαν συνολικά 45 βουλευτές, ενώ  την Πλεύση Ελευθερίας να είναι η μόνη από τις παρατάξεις που στήριξαν και επισήμως το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο, που είδε σύσσωμα τα έξι μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας να το υπερψηφίζουν.

Είναι απίστευτο και πρωτοφανές, αλλά η ονομαστική ψηφοφορία δεν ανακοινώθηκε σε ότι αφορά τα ονόματα των ψηφισάντων! Θα ανακοινωθεί μάλλον αύριο!

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00 με το νομοσχέδιο να καταψηφίζεται συνολικά από Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες αλλά και πολλούς βουλευτές.

Άλλοι δε αποφάσισαν την αποχή για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στις κομματικές τους ομάδες.

Μετά από συζήτηση δύο ημερών οι βουλευτές ψήφισαν αλλά η ψηφοφορία επιλέχθηκε να είναι ψηφιακή και δεν ακούστηκε ο κατάλογος των ονομάτων καθώς πολλοί δεν θα ήθελαν να υπάρχει ηχητικό βίντεο με αναφώνηση του ονόματός τους και την λέξη “ΝΑΙ”.
Τα 21 «Όχι» της ΝΔ
Χαράλαμπος Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Κώστας Καραγκούνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μάριος Σαλμάς, Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης,

Οι αποχές

ΝΔ 31: Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιού, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

ΠΑΣΟΚ 11: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Νέα Αριστερά 2: Χουσεΐν Ζεΐμπέκ, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΥΡΙΖΑ 2: Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης – Και ένα «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.