ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν σπουδαστές της ΕΣΔΔ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν σπουδαστές της ΕΣΔΔ

Τον Σύλλογο Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την αναβάθμιση του ρόλου της Σχολής και την αξιοποίηση και συμβολή των αποφοίτων της στην αναδιαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των αποφοίτων της Σχολής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί περισσότερο ο ρόλος της στη νέα εποχή που πρέπει να προχωρήσει η ελληνική δημόσια διοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η αντίστοιχη σχολή δημόσιας διοίκησης στη Γαλλία, αναφερόμενος στη λειτουργία της École Nationale d’Administration και τη συμβολή των αποφοίτων της στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Γαλλίας. Αντίστοιχη συμβολή μπορεί να έχει και στην Ελλάδα η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθιερώνοντας ετησίως διαγωνισμό στα ίδια αξιοκρατικά, απαιτητικά και αδιάβλητα πρότυπα που ισχύουν έως σήμερα. 

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση,  επεσήμανε ότι η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί τον “Μεγάλο Ασθενή” της χώρας από το 1950 έως σήμερα και ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η αλλαγή της στα πρότυπα που επιζητά η κοινωνία δεν έχει επιτευχθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι από την αρχή της κρίσης οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν είχαν ως στόχο την πραγματική αλλαγή του δημοσίου τομέα, αλλά πολιτικές που είχαν κυρίως οριζόντιο χαρακτήρα με αρνητικά αποτελέσματα για την κοινωνία. “Παρότι είμαστε και εμείς θύματα της κρίσης και της ανεργίας ως γενιά δεν είμαστε στη Δημόσια Διοίκηση για τη σιγουριά και την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά γιατί έχουμε τη βούληση και την πραγματική διάθεση να συμβάλλουμε να αλλάξουν όλα όσα κρατούν τη Δημόσια Διοίκηση πίσω εδώ και χρόνια”, επεσήμανε ο Σύλλογος. Επίσης, ο Σύλλογος πρότεινε την ετήσια διεξαγωγή του διαγωνισμού για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ατέρμονης και χωρίς προγραμματισμό προετοιμασίας τους.

O Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου να παραστεί στη Σχολή σε επικείμενη εκδήλωση του Συλλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη Δημόσια Διοίκηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.