Η.Νικολακόπουλος: Ο έγκυρος εκλογολόγος βλέπει εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2022: «Δεν αντέχουν άλλο – Καταρρέουν»

Η.Νικολακόπουλος: Ο έγκυρος εκλογολόγος βλέπει εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2022: «Δεν αντέχουν άλλο – Καταρρέουν»

Ο πιο γνωστός εκλογολόγος της χώρας, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Ηλίας Νικολακόπουλος, προβλέπει εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτωβριο του 2022, «αν υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι κάτι που η κυβέρνηση παίζει κορώνα – γράμματα σχετικά με την πανδημία»!

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πάντα ψύχραιμος και ουσιαστικός πολιτικός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καταγράφει αυτό που είναι ηλίου φαεινότερο: Ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο και το «περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει».

Ας δούμε τι λέει:

«Βρισκόμαστε σε ένα αρκετά ρευστό σταυροδρόμι. Έχουμε μία κυβέρνηση για την οποία έχει καταρρεύσει πλήρως ο μύθος του επιτελικού κράτους σε όλα τα πεδία. Από τη διαχείριση της πανδημίας έως και τον χιονιά, είδαμε ένα κράτος καρικατούρα, το οποίο δεν θα αντέξει άλλο χειμώνα», είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Άρα χειμώνας 2022-2023 δεν θα υπάρξει για την κυβέρνηση και ο… σώζων εαυτόν σωθείτω!

Και συνεχίζει: «Από την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης διαπιστώσαμε ότι δεν κατάφερε να ομαλοποιήσει καμία κατάσταση. Στη διαχείριση της πανδημίας η αποτυχία της είναι εντυπωσιακή. Η αντίληψή της ότι μπορεί να έχουμε 24.000 νεκρούς αλλά σώθηκε ο τουρισμός, είναι αδιανόητη. Τώρα αν τουλάχιστον υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, κάτι που η κυβέρνηση παίζει κορώνα – γράμματα, θα πάει τον Σεπτέμβρη σε εκλογές. Δεν νομίζω να αντέξει επόμενο χειμώνα», είπε ο καθηγητής.

Ο οποίος εν συνεχεία μιλά για τον «δήθεν εκλογικό νόμο που θα έφτιαχνε η κυβέρνηση»,

«Είναι αστείες ιστορίες όσα διακινούνται για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η πρόθεσή τους να φτιάξουν καινούργιο νόμο φτάνει στο σημείο της γελοιότητας. Από τη μία έχουμε τη φημολογία για καινούργιο εκλογικό νόμο και από την άλλη έχουμε την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ, η οποία ουσιαστικά αποδυναμώνει και σπάει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με το οποίο εκλέχθηκε η κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 αναγκάστηκε να πάει σε τρίτες εκλογές γιατί υπήρχε ο εκλογικός νόμος του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν τις εκλογές, με στόχο να τον δυσκολέψει να συγκροτήσει αυτοδυναμία στη Βουλή. Τώρα που οι ίδιοι με τον νόμο που καθιέρωσαν θα οδηγήσουν σε δεύτερες εκλογές, τι θα πουν;

Στη ρευστή κατάσταση που διανύουμε πρέπει να περιμένουμε τη διαμόρφωση των συσχετισμών. Έχουμε μπροστά μας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να δει τελικά πώς θα λέγεται. Δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετές ενδοκομματικές εξελίξεις και από τις οποίες θα αναμένουμε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη τον τελικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι είπε ψέματα σε όλα τα πεδία. Όμως σε αυτό το περιβάλλον, η οξύτητα στον λόγο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει γιατί ο κόσμος θέλει μια σταθερή και ήρεμη αντιπολίτευση»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.