Επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή του Γ.Λαγού για δημοσίευμα Spiegel περί «θανάτου Πακιστανού»

Επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή του Γ.Λαγού για δημοσίευμα Spiegel περί «θανάτου Πακιστανού»

Επιστολή προς το σύνολο των ευρωβουλευτών απέστειλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αναφορικά με το ψευδές δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί «θανάτου» Πακιστανού στον Έβρο από ελληνικά πυρά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΛΑΣΥΝ και η επιστολή τυ Γ.Λαγού προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο:

«Επιστολή-κόλαφο απέστειλε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών ο Γιάννης Λαγός για τα ψευδή νέα που διασπείρει το Spiegel σχετικά με τον δήθεν θανάσιμο πυροβολισμό Πακιστανού λαθρομετανάστη στον Εβρο από ελληνικά πυρά.

Αν και υπάρχουν 8 εκλεγμένοι “κυβερνητικοί” Ευρωβουλευτές, οι οποίοι τηρούν σιγήν ιχθύος μπροστά στην τουρκική προπαγάνδα και την αθλιότητα του Spiegel, μόνο ο επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. ύψωσε ανάστημα απέναντι σε όσους αναπαράγουν τα μυθεύματα που διαρρέει στον Τύπο το καθεστώς Ερντογάν.

Μέσω της επιστολής του ο Γιάννης Λαγός αποδομει τόσο την φτηνή προπαγάνδα του σουλτάνου όσο και τα ασύστολα ψεύδη των αργυρώνητων δημοσιογράφων του κατάπτυστου Spiegel.

Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Λαγού προς τους ευρωβουλευτές:

Tο Spiegel διασπείρει ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Ελλάδας! ΚΑΝΕΙΣ δεν σκοτώθηκε ή πυροβολήθηκε στον Έβρο από ελληνικά πυρά!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι η καταγγελία ψευδών ειδήσεων εκ μέρους του γερμανικού περιοδικού Spiegel εις βάρος της Ελλάδας με ένα άρθρο το οποίο ευθυγραμμίζεται με την προπαγάνδα Ερντογάν που εδώ και μήνες προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με το κατάπτυστο δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο φέρει τον τίτλο “Αναπαράσταση της υπόθεσης Muhammad Gulzar- Ο θανάσιμος πυροβολισμός στα σύνορα της Ευρώπης”, “ένας Πακιστανός πέθανε στην προσπάθεια να διαπεράσει τον συνοριακό φράχτη ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Η έρευνα του Spiegel δείχνει ότι πιθανότατα πυροβολήθηκε από Έλληνες στρατιώτες”.

Το Spiegel, ως φερέφωνο του καθεστώτος Ερντογάν, αναφέρει ότι στις αρχές Μαρτίου ο Muhammad Gulzar, προσπαθώντας να περάσει τον συνοριακό φράχτη, πυροβολήθηκε στο στήθος και πέθανε.

Με περίσσιο θράσος, το Spiegel και οι δημοσιογράφοι του, οι οποίοι πιθανότατα (όπως αναφέρουν για τον πυροβολισμό από την ελληνική πλευρά) έχουμε κάθε λόγο να εικάζουμε ότι είναι στο payroll του Ερντογάν, στηρίζουν ένα τόσο σοβαρό ρεπορτάζ σε ψευδή στοιχεία και βλακώδεις εικασίες.

Για να εκπονήσει αυτό το γελοίο ρεπορτάζ το οποίο καταλήγει στο ότι “πιθανότατα” η ελληνική πλευρά πυροβόλησε και σκότωσε κάποιον λαθρομετανάστη, το Spiegel ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκε με τις ερευνητικές ομάδες Forensic Architecture, Lighthouse Reports και Bellingcat.

Σύμφωνα με την Bellingcat, το στοιχείο που επιβεβαιώνει τον θάνατο του Gulzar, δεν είναι παρά φωτογραφίες που διέρρευσαν στον Τύπο. Ποιος όμως, διέρρευσε τις φωτογραφίες; Ο πρόεδρος της τουρκικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ερευνας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο οποίος τυγχάνει και μέλος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, η Τουρκία που είναι διαβόητη για γενοκτονίες και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων, ξαφνικά να κόπτεται για τα δικαιώματα αυτών που εργαλειοποιεί με σκοπό να εκβιάζει την ΕΕ σαν κοινός εγκληματίας! Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία είναι ο πλέον αναξιόπιστος “μάρτυρας κατηγορίας” και ειδικά από τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι πυροβολισμοί στα σύνορα είναι δική τους προσφιλής τακτική.

Την Τρίτη 5 Μαΐου, ομάδα περιπολίας της Frontex, αποτελούμενη από Έλληνες και Γερμανούς, δέχθηκε πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά, ενώ το βράδυ της Πέμπτης (30-04) δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής κινήθηκαν κατά μήκος του ποταμού και στο σήμα Ελλήνων συνοριοφυλάκων απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώθηκαν από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι γνωστές τοις πάσι αυτές οι άθλιες τακτικές της Τουρκίας ωστόσο, το συγκεκριμένο μύθευμα περί πυροβολισμού από Έλληνες συνοριοφύλακες, είναι διάτρητο.

Τόσο το Spiegel όσο και η τουρκική πλευρά, επικαλούνται ότι το θανάσιμο τραύμα στο σώμα του Πακιστανού λαθρομετανάστη προήλθε από σφαίρα με διαμέτρημα 5,56 mm. Ωστόσο, φαίνεται να αγνοούν ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες, ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα σύνορα, φέρουν αποκλειστικά όπλα με σφαίρες διαμετρήματος 7,62 mm!

Τα επιχειρήματα των συντακτών του Spiegel είναι τόσο σαθρά, ώστε όταν ένας εκ των συντακτών του επίμαχου άρθρου ερωτήθη μέσω Twitter, «τι εννοείτε πιθανότατα από ελληνικά πυρά; Η έρευνα τι έδειξε; Υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις; Δεν υπάρχει πιθανότατα δολοφόνος», ο δημοσιογράφος του Spiegel απάντησε: «Καλησπέρα, επαναλαμβάνω : ΔΕΝ είμαστε δικαστήριο, δεν βγάζουμε τελεσίδικες αποφάσεις. Αλλά If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck». Εμείς του απαντάμε: “If it behaves like a traitor, writes like traitor and makes a living as a traitor, then it probably is a traitor”

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά. Όσο ο Ερντογάν διενεργεί υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας με “όπλο” τους λαθρομετανάστες και όσο υπάρχουν αργυρώνυτοι και ξεπουλημένοι δημοσιογραφίσκοι, θα έχουμε πληθώρα τέτοιων περιστατικών.

Στις 10 Μαρτίου οι New York Times είχαν αναρτήσει δημοσίευμα περί δήθεν μυστικών κέντρων κράτησης τύπου… Γκουαντάναμο στον Εβρο κατηγορώντας παράλληλα τις ελληνικές αρχές για χρήση πραγματικών πυρών κατά μεταναστών. Το ρεπορτάζ βασιζόταν σε πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι ήταν Τούρκος υπήκοος, εκλεκτός του καθεστώτος και golden boy του Ερντογάν!

Τρεις ημέρες μετά, στις 13 Μαρτίου, οι New York Times προχώρησαν σε διόρθωση και δύο εκ των συντακτών που συνυπέγραφαν το κομμάτι, απολογήθηκαν μέσω Twitter.

Προσωπικά, ως εκλεγμένος Ευρωβουλευτής, δηλώνω ότι θα υπεραμυνθώ με κάθε πρόσφορο μέσο του δικαιώματος της Ελλάδας να ανασχέσει τις λαθρομεταναστευτικές ροές, και θα αγωνιστώ για να διασωθεί η εθνολογική μας ομοιογένεια όσο και αν δεν το θέλουν οι διάφοροι ξεπουλημένοι και προδότες. Έχουμε ιερό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.

Με εκτίμηση,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιωάννης Λαγός»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.