Νέα σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ επί ελληνικού εδάφους: «Ιδού τα ρωσικά μαχητικά νότια της Κρήτης» λέει ο Τ.Πάιατ

Νέα σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ επί ελληνικού εδάφους: «Ιδού τα ρωσικά μαχητικά νότια της Κρήτης» λέει ο Τ.Πάιατ

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ανάρτησε στο twitter «ντοκουμέντα» με την παρουσία ρωσικών μαχητικών στη Λιβύη (τα οποία ανήκουν στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης).

Μάλιστα ο κ.Πάιατ αφήνει να εννοηθεί πως τα μαχητικά αυτά αποτελούν απειλή για την… Ελλάδα επειδή βρίσκονται κοντά στην Κρήτη, ανατρέχοντας προφανώς στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου ή στην θητεία του στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Περισσότερα στοιχεία για τα ρωσικά αεροσκάφη που δραστηριοποιούνται στον εναέριο χώρο της Λιβύης καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει για στρατηγικό προγεφύρωμα στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, νότια της Κρήτης».

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1273613668719235072?s=20

Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία και μάλλον του κ.Πάιατ του διαφεύγει η αποστολή από την Τουρκία στρατευμάτων, drones, ισλαμιστών μισθοφόρων του ISIS κτλπ στους φιλότουρκους της Τρίπολης και πως μέχρι στιγμής η μόνη απειλή για την Κρήτη είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας, αλλά και τα τουρκικά αεροσκάφη και φρεγάτες που θα εγκατασταθούν σε βάσεις στη Λιβύη, για να υφαρπάξουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με λίγα λόγια, την Ελλάδα δεν την απασχολούν τα ρωσικά αεροσκάφη νότιας της Κρήτης, την απασχολούν τα τουρκικά μαχητικά και οι τουρκικές φρεγάτες νότια της Κρήτης, γι’αυτό έχει να πει κάτι ο κ.Πάιατ ή πάλι θα «σφυρίζει αδιάφορα»;

Μάλιστα, πολλοί χρήστες «στηλίτευσαν» το tweet του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κάνοντας λόγω για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και την πλήρη αγνόηση από τις ΗΠΑ της τουρκικής παρουσίας στη Λιβύη.

Άλλωστε, αυτά τα «ρωσικά μαχητικά» του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατέρριψαν τα τουρκικά drones και απέτρεψαν την προέλαση των φιλότουρκων, αναγκάζοντάς τους σε υποχώρηση από την Σύρτη, την ώρα που δήλωναν πως θα φτάσουν «μέχρι τη Βεγγάζη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγη ώρα με την δημοσιοποίηση του εν λόγω tweet σε μία δήλωση που δείχνει πολλά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως ΗΠΑ και Τουρκιά συμφώνησαν σε συνεργασία στη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.