Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Μαξίμου για τις ευθύνες στο σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμών του Δ.Λιγνάδη! (upd)

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Μαξίμου για τις ευθύνες στο σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμών του Δ.Λιγνάδη! (upd)

Χαρακτήρα πολιτικής θύελλας πρωτοφανών διαστάσεων για την κυβέρνηση τείνει να πάρει η υπόθεση παιδεραστίας του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς αυτό που ξεκίνησε ως «ψίθυρος» τείνει να μετατραπεί πλέον σε εκκωφαντική βοή η οποία συνδέει ανοιχτά και με στοιχεία πλέον το Μαξίμου με τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και πρωταγωνιστή οργίου καταγγελιών για παιδοφιλία και κακοποποίηση ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για τους «ευνοημένους» του Μαξίμου όπως ήταν ο πρώην Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον οποίο από την κυβέρνηση έχουν αφήσει «ξεκρέμαστο» ενόψει των επερχόμενων διώξεων και τον οποίο η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «επικίνδυνο» (όντως είναι ο «νούμερο 1» κίνδυνος για την… κυβέρνηση αυτή τη στιγμή).

Στην φωτό που δημοσιεύει σήμερα το pronews.gr, ο Δημήτρης Λιγνάδης, φωτογραφίζεται με το πρωθυπουργικό ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη, που τον διόρισαν καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επί δύο εβδομάδες, κι ενώ το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει τον κάλυπτε, πριν βγει χθες και τον χαρακτηρίσει «επικίνδυνο«!

Αρχικά το πρώτο αδιάσειστο στοιχεία για τις στενές σχέσεις Λιγνάδη και Μαξίμου ήταν η αποκάλυψη χθες του pronews.gr, για την ακύρωση του διαγωνισμού και η απευθείας πρόσληψή του ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και μάλιστα για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» (φανταζόμαστε σε άλλες θέσεις με άλλους πρωταγωνιστές τι γίνεται).

Όσο κι αν το βάρος έχει πέσει πάνω στη Λίνα Μενδώνη όλοι γνωρίζουν πως δεν γίνεται ούτε διορισμός… νυχτοφύλακα αν δεν αποφασίσει απευθείας το Μαξίμου, αυτό άλλωστε είναι και το περίφημο επιτελικό κράτος.

Το μόνο πρόβλημα είναι όμως ότι εκτός των φημών που κυκλοφορούσαν εδώ και δεκαετίες ο κ.Λιγνάδης είχε ερευνηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2012 για παιδεραστία στο διαμέρισμα του στην οδό Ψαρών, ενώ το 2015 τον είχαν διώξει κακήν-κακώς από θεατρική σχολή Ίασμος για τον ίδιο λόγο, κάτι που τον θεωρητικά τον έκανε αυτόματα απορριπτέο για τη θέση όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά.

Το ότι δεν το γνώριζαν στην κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί καν σαν επιχείρημα.

Επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί και η απόλυτη κάλυψή του επί μία βδομάδα από το Μαξίμου και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όταν βγήκαν οι πρώτες καταγγελίες από τον Νίκο Σ. Μάλιστα τα ΜΜΕ έβγαλαν μέχρι κι… αντικαταγγελία που κατήγγειλε τον άνθρωπο που κατήγγειλε τον Λιγνάδη.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι παγκοσμίως όταν βγαίνουν τέτοιου βάρους καταγγελίες το πρόσωπο που καταγγέλλεται απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες για να μη βλάψει πολίτικά την κυβέρνηση.

Τώρα γιατί τον κάλυψαν; Δηλαδή τόσο σημαντικός ήταν ο κ.Λιγνάδης για το Μαξίμου και την κ.Μενδώνη;

https://twitter.com/OmadaMnimis/status/1362814714816974855?s=20

Το πραγματικά συνταρακτικό είναι ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φιλικές σχέσεις και με τον Νίκο Γεωργιάδη τον στενότατο σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και τον οποίον η Νέα Δημοκρατία επίσης περιέργως κάλυψε στέλνοντας βουλευτές κι ευρωβουλευτές στο δικαστήριο να τον υπερασπιστούν!

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας άνθρωπος από τα ΜΜΕ με «ιδιαίτερες» προτιμήσεις, με τον οποίο φωτογραφήθηκε τελευταία δημόσια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το όνομα αυτού του ανθρώπου δεν έχει ακουστεί και δεν γραφτεί πουθενά.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως και ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού κ.Γιατρομανωλάκης άλλη μία επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε κι αυτός σχέσεις με τον κ.Λιγνάδη.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί και η «σπουδή» της κυβέρνησης να διώξει στο εξωτερικό πρωτίστως τα ασυνόδευτα ανήλικα μικρής ηλικίας, ίσως τα μόνα άτομα από τους εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που θα μπορούσαν στο μέλλον με ελληνική παιδεία να ενταχθούν πετυχημένα στον κοινωνικό ιστό.

Επίσης «στην πιάτσα» κυκλοφορεί μία φήμη η οποία αν επιβεβαιωθεί δίνει άλλη, πυρηνική, διάσταση στο θέμα και η οποία είναι ότι νυν κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ πριν αποκτήσει το τωρινό αξίωμά του στην κυβέρνηση συγκατοικούσε με τον Νίκο Γεωργιάδη και τον άνθρωπο από τα ΜΜΕ με τα «ιδιαίτερα» γούστα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και φωτογραφίες από την περίοδο της «συγκατοίκησης»!

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει μία πολιτική «θύελλα» καθώς τις τελευταίες ώρες μία φράση-σοκ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των τάσεων του twitter η οποία συνδέει απευθείας την στελέχη της κυβέρνησης με την υπόθεση Λιγνάδη και την παιδεραστία

Συγκεκριμένα η φράση #ΝΔ_παιδεραστές έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 4.000 φορές από χρήστες του Twitter με τους πολλούς εξ αυτών να γράφουν ανοιχτά πως πίσω από τον Λιγνάδη κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με την κυβέρνηση και τα οποία όχι μόνο τον κάλυπταν αλλά ανήκαν στο ίδιο κύκλωμα. Αυτό ήταν κάτι που υποστήριξαν ανοιχτά και οι Πολάκης και Αντώναρος.

https://twitter.com/kater1noula_/status/1363100346428645384?s=20

https://twitter.com/MrMojoG/status/1363099754641707013?s=20

https://twitter.com/Koulara555/status/1363079585030696962?s=20

https://twitter.com/alexplaki/status/1363065643680083968?s=20

https://twitter.com/feggaroskonh/status/1363077540341026818?s=20

https://twitter.com/koukourokas/status/1363052841447866370?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.