«Καρφιά» Σ.Μάνου σε κυβέρνηση για τις αντιδράσεις στην κριτική του: «Θες να γυρίσει ο Α.Τσίπρας;»

«Καρφιά» Σ.Μάνου σε κυβέρνηση για τις αντιδράσεις στην κριτική του: «Θες να γυρίσει ο Α.Τσίπρας;»

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον πρώην υπουργό Στέφανο Μάνο, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Μάλιστα ο Μάνος αναγκάστηκε να επανέλθει με νέο άρθρο, στα «Νέα», στο οποίο αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν.

«Την περασμένη Δευτέρα 19/4 περιέλαβα σε άρθρο μου πίνακα με τους θανάτους από COVID-19 στην Ελλάδα και σε μερικές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Παρέθεσα τον μέσο ημερήσιο όρο θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους (για να είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα) ανά εβδομάδα. Η δημοσίευση του άρθρου προκάλεσε, μου φαίνεται, ενδιαφέρον και ποικιλία αντιδράσεων. Αρκετοί έπεσαν από τα σύννεφα διότι πίστευαν ότι είμαστε πολύ καλύτερα από τους άλλους. Αλλοι, κουραστικά σχολαστικοί, με κάκισαν επειδή έγραψα ότι “σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα”. Το σωστό θα ήταν να έχω γράψει αυτό που ήταν αυτονόητο, ότι η σύγκριση ήταν με τις ευρωπαϊκές χώρες του πίνακα. Άλλοι πάλι στενοχωρήθηκαν διότι θεώρησαν ότι η δημοσιοποίηση της δυσάρεστης πραγματικότητας βλάπτει την κυβέρνηση (τι θέλεις, δηλαδή, να γυρίσει ο Τσίπρας!). Πολλοί μου ζήτησαν να τους κρατήσω ενήμερους για την εξέλιξη των θανάτων από COVID-19».

Μάλιστα αναφερόμενος στους αριθμούς, που λένε πάντα την αλήθεια, έκοψε την χαρά των πανηγυρισμών για το πόσο καλά τα πάμε με την διαχείριση της πανδημίας: «Την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 22 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες του δείγματος. Ότι ενώ για τέσσερις εβδομάδες συνεχώς αυξανόταν ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα, την τελευταία εκάμφθη κάπως. Ότι η Ισπανία, που είναι ο μεγάλος τουριστικός μας ανταγωνιστής, έχει καταφέρει, στις ίδιες πέντε εβδομάδες, να μειώσει τους θανάτους σε 1,88 ανά εκατ. κατοίκους, που συγκρίνεται με 7,53 στην Ελλάδα. Ότι δύο χώρες, η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν καταφέρει να μειώσουν τους θανάτους εντυπωσιακά».

Και καταλήγει ξεκαθαρίζοντας: «Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, ούτε έχω ποτέ ασχοληθεί με θέματα δημόσιας υγείας. Απλώς διαβάζω αριθμούς και τάσεις και βγάζω συμπεράσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.