ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκοπήσεις: Αυτοί είναι οι τρεις «πονοκέφαλοι» του Μαξίμου – Πώς μπορεί να υποστεί ήττα στις ευρωεκλογές η ΝΔ

Το κόμμα του Κ.Μητσοτάκη είναι πρώτο και με διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις ωστόσο οι πολίτες δηλώνουν «μη ευχαριστημένοι»

Δημοσκοπήσεις: Αυτοί είναι οι τρεις «πονοκέφαλοι» του Μαξίμου – Πώς μπορεί να υποστεί ήττα στις ευρωεκλογές η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κρατά το ποσοστό που είχε στις  βουλευτικές εκλογές του 2023, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο στο Μαξίμου κοιτούν τα ποιοτικά στοιχεία, που μπορούν να βλάψουν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ζήτημα της ακρίβειας φαίνεται ότι είναι το σοβαρότερο ζήτημα που ταλανίζει την κοινωνία, καθώς μεγάλες μερίδες των πολιτών, δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, κάτι που δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία, με το 80% των Ελλήνων να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης ξέρει ότι η πολιτική του δεν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και για αυτό δήλωσε πριν λίγες μέρες στο Πέραμα ότι «δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Ξέρουμε ότι η ακρίβεια δαγκώνει ειδικά στο σούπερ μάρκετ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με διαρκείς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».

Ταυτόχρονα, άλλο ένα ζήτημα το οποίο ιεραρχούν πολύ ψηλά οι πολίτες, είναι η ασφάλεια, σύμφωνα με την πλειονότητα των δημοσκοπήσεων.

Την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έθετε και προεκλογικά το ζήτημα της ασφάλειας, ως μία από τις βασικές της προτεραιότητες, η ίδια η πραγματικότητα δείχνει, ότι στην κοινωνία επικρατεί ο φόβος και η ανασφάλεια. Ενδεικτικά τις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Συνολικά στην γενική εικόνα η κοινωνία δεν είναι ευχαριστημένη από την κυβερνητική πολιτική, και για αυτό υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το ενδεχόμενο η πολιτική δυσαρέσκεια να εκφραστεί στις ευρωεκλογές. Αυτή η συζήτηση συνδέεται και με το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ένας άλλος «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου είναι η ζημιά που μπορεί να έρθει από τη δεξιά πτέρυγα. Για το νομοσχέδιο για τους παράνομους μετανάστες εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς για να εκφράσει τις διαφωνίες του και να «γοητεύσει» το δεξιό κοινό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει σύντομα, όταν και θα έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει έναν προβληματισμό στο Μαξίμου, καθώς ναι μεν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν δείχνουν ικανά να διεκδικήσουν μεγάλα ποσοστά, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η Νέα Δημοκρατία προ εκπλήξεων στις ευρωεκλογές, αν πέσει θύμα της «χαλαρής ψήφου». Μην ξεχνάμε άλλωστε τη μεγάλη ήττα που υπέστη προ λίγων μηνών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.