Ένας-ένας το παραδέχονται – Δ.Μιχαηλίδου: «Η πανδημία έπληξε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Ωμή παραδοχή από την υφυπουργό Εργασίας

Ένας-ένας το παραδέχονται – Δ.Μιχαηλίδου: «Η πανδημία έπληξε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Στην παραδοχή ότι η πανδημία έπληξε περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προέβη η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ή να το πούμε καλύτερα παραδοχή ότι τα lockdown φτωχοποίησαν την κοινωνία και ειδικότερα όσους τα κατάφερναν δύσκολα.

Κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν κατάφεραν να ανοίξουν, “προκαταβολές” που είναι θηλιά στο λαιμό, δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων και ακρίβειας, πολίτες στιγματισμένους και εργαζόμενους σε αναστολή ήταν μερικά από τα κατορθώματα της κυβέρνησης που τώρα (προεκλογικά) θέλουν να τα πούνε οι υπουργοί ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο της κοινωνικής οργής στην κάλπη.

Έτσι υπόσχονται (σαν να μην ήταν μέρος του προβλήματος) σωτηρία με επιδόματα που θέλουν να μοιράσουν και μάλιστα θα περιμένουν και ευχαριστώ.

«Πλέον δική μας ευθύνη είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για κοινωνική ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων, να τους δώσουμε τα εργαλεία όχι μόνο να είναι προστατευμένοι αλλά και να είναι ενεργοί πολίτες στο προσκήνιο της ζωής» ανέφερε το μέλος της κυβέρνησης.

Μάλιστα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι έχουν εγκριθεί 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς το υπουργείο με σκοπό την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων προς τη βιωσιμότητα, τονίζοντας τις δράσεις που γίνονται και αφορούν μεταξύ άλλων προγράμματα κοινωνικής ένταξης αναπήρων, στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η υλοποίηση της κάρτας αναπηρίας, ο προσωπικός βοηθός ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και το πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών με την κωδική ονομασία «Κυψέλη».

Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι υπάρχει χρηματοδότηση για 50.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς, ενώ στα σκαριά είναι και η υλοποίηση κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 10 έως 12 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ η υφυπουργός επεσήμανε ότι και ο ΟΠΕΚΑ έχει μπει στην ψηφιακή εποχή και οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων μπορούν να εκδίδουν πλέον ηλεκτρονικά την κάρτα αναπηρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.