ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Κ.Μητσοτάκης στο «κυνήγι» της αυτοδυναμίας στην Β.Ελλάδα και η «απειλή» για τρίτες εκλογές

Πάει «στην καρδιά» του εκλογικού «προβλήματος» της ΝΔ

Ο Κ.Μητσοτάκης στο «κυνήγι» της αυτοδυναμίας στην Β.Ελλάδα και η «απειλή» για τρίτες εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στέλνει μήνυμα ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, καθώς αποκλείει για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. ενώ προς τα στελέχη του, απαιτεί εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. 

Το δίλημμα που θα μπει και στις δεύτερες κάλπες είναι σταθερότητα ή περιπέτειες και αυτό που τονίζεται  διαρκώς από την Νέα Δημοκρατία  ή όπως σας έχουμε αναφέρει εκλογές μέχρι να… σβήσει ο ήλιος ή μέχρι να πειστούν οι ψηφοφόροι να κάνουν το… «σωστό».

Και αναφερόμαστε στο εκβιαστικό δίλημμα ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν και τρίτες εκλογές (μέσα στο κατακαλόκαιρο) που επιχειρεί να δημιουργήσει η ΝΔ, ώστε να συσπειρώσει ξανά όλους τους ψηφοφόρους που την ψήφισαν στις 21 Μαΐου και να την ψηφίσουν εκ νέου στις 25 (μάλλον) Ιουνίου, «απαντώντας» επί της ουσίας στην χθεσινοβραδινή ανάλυση του pronews.gr.

Όμως η πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου κάθε άλλο παρά «στρωμένη με άνθη» θα είναι καθώς μπορεί να συγκέντρωσε 40,79% και εξέλεξε 146 έδρες, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θα πάει σε δεύτερες εκλογές, ώστε να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, με την ενισχυμένη αναλογική, την οποία ψήφισε η κυβέρνησή του.

Που όμως αυτή αυτοδυναμία εξαρτάται από το ποια θα είναι η τύχη των τριών μικρών κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής για «μια χούφτα ψήφους» και αν θα κατορθώσουν και πόσα από αυτά θα υπερβούν το 3% αλλά και την πιθανή αποσυσπείρωση ή την «χαλαρή ψήφο».

Βέβαια δεν μιλούμε για μια πτώση 10 μονάδων, αλλά μια πτώση περίπου 2-3 μονάδων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, αφού εάν μπουν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή -κάτι διόλου απίθανο- ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει στο 39,3%! Ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε βέβαιο ότι θα πιάσει η Νέα Δημοκρατία. 

Μάλιστα εάν υπάρξει και κάποιο όγδοο κόμμα που θα μπει στη Βουλή (πχ. ΜέΡΑ25 ή κάποιος συνασπισμός μικρότερων κομμάτων) αυτό το ποσοστό ανεβαίνει πάνω από το 40%! 

Συνεπώς, για την Πειραιώς ο διπλός στόχος δεν είναι μόνο να μην πέσει από τα ποσοστά της, αλλά να καταφέρει να αφοπλίσει τα μικρότερα κόμματα και να μην μπουν στη Βουλή, καθώς μπορεί στο τέλος να έχει τις ίδιες περίπου έδρες με αυτές που έβγαλε και τώρα, παρόλο που οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογία. 

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η επικείμενη επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγιο Ορος τις επόμενες ημέρες ενώ ξεκινά έναν νέο κύκλο περιοδειών και στρέφει το βλέμμα σε περιοχές που τα γαλάζια ποσοστά είναι χαμηλότερα από το ποσοστό στο σύνολο της Επικράτειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγαλύτερο  ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας είναι εστιασμένο στην Βόρεια Ελλάδα, όπου υπήρξαν αυξημένα ποσοστά κομμάτων που κινούνται στα δεξιά και τον τρομάζουν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.