Ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να ελέγχεται ο ελεύθερος λόγος στα social media για να μην… παραπληροφορείται ο κόσμος

Δεν μας τα λένε καλά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να ελέγχεται ο ελεύθερος λόγος στα social media για να μην… παραπληροφορείται ο κόσμος

Προφανώς δεν αρκεί στον Κ.Μητσοτάκη που η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου θεωρείται κάτι σαν την Χιλή του Πινοσέτ και ξαναέβαλε στο στόχαστρο τα social media για ακόμα μία φορά.

Ζητάει μάλιστα να ελεγχθεί ο διαδικτυακός διάλογος με πρόσχημα την γνωστή «καραμέλα» της «ρητορικής μίσους».

Γενικά η διεθνιστική Ελίτ θέλει τον έλεγχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί γνωρίζει πως οι λέξεις ενεργοποιούν εγκεφάλους.

Συμφωνείτε με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από τα αποθέματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ουκρανούς;

  • Ναι (3%, 949 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 184 Votes)
  • Όχι (95%, 31.060 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 208 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (0%, 132 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.533

Loading ... Loading ...

Χθες έθεσε το θέμα από το Νταβός σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ Μπόργκε Μπρέντε, ενώ παρόμοιες απόψεις είχε εκφράσει και στην πρόσφατη ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Χρειάζεται να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα» είπε και πρόσθεσε:

«Εχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου».

Επίσης τον Μάρτιο του 2021 στη Βουλή είχε πει για τα social media ότι «δημιουργούν στεγανά έντασης, τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν, κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας».

Σημειώνεται ότι μία παρόμοια επίθεση ο Κ.Μητσοτάκης την είχε κάνει τον Μάρτιο του 2021 κατά των social media διότι είχαν αναρτηθεί εικόνες βίας από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να ήδη έχουν, δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι διαλόγου, στεγανά οπού ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουμε και αυτό είναι καλό για την Δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας, διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί αν τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης, θυμίζοντας Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μάλιστα.

Και ποιος θα ορίζει κύριε πρωθυπουργέ ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι; Εσείς; Όπως σας συμφέρει;

Και εν πάσει περιπτώσει τις δικές τους απόψεις θα αναπαράγουν οι πολίτες, όχι τις δικές σας και σίγουρα όχι του κράτους.

Δηλαδή τι υπονοείτε; Επιβολή των κρατικών απόψεων ως θέσφατων και θεόσταλτων και κατάργηση της γνώμης των ανθρώπων;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μήπως θα παρεμβαίνετε στο τέλος και στις εκλογικές διαδικασίες; Να βγαίνει αυτός «που πρέπει»; Ή μήπως θα τις καταργήσετε κιόλας αφού δεν θα χρειάζονται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.