ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Θερίζει» η ακρίβεια: 5 δισ. ευρώ επιπλέον πλήρωσαν οι Έλληνες μέσα σε 15 μήνες για να τραφούν!

Τρομάζουν ακόμα περισσότερο οι αυξήσεις που έρχονται

«Θερίζει» η ακρίβεια: 5 δισ. ευρώ επιπλέον πλήρωσαν οι Έλληνες μέσα σε 15 μήνες για να τραφούν!

Η ακρίβεια «θερίζει» κυριολεκτικά τους ‘Ελληνες οι οποίοι έχουν πληρώσει 5 δισ ευρώ μόλις σε διάστημα ενός έτους!

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «κύμα» των ανατιμήσεων προχώρησε στην χορήγηση των market pass 1 και 2 συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ!

Επί της ουσίας αν κάποιος τα υπολογίσει ίσα που καλύπτει την αξία του ΦΠΑ από την άνοδο των τιμών.

Τα νοικοκυριά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 είχαν ξοδέψει 33.068 εκατ. ευρώ για την αγορά προϊόντων που σχετίζονται με τη διαβίωση τους.

Η αγορά έφερνε ανατιμήσεις μετά το «ξεπάγωμα» της παγκόσμιας αγοράς από τον COVID 19 για να επιβαρυνθεί ακόμη πιο πολύ από τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας που εκτόξευσε στα ύψη την τιμή του φυσικού αερίου και ακολούθησε μία σειρά γεωργικών προϊόντων με βασικότερο τα σιτηρά.

Στο τέλος οτιδήποτε πωλείται και τρώγεται κατέληξε να είναι είδος πολυτελείας.

Από το Δεκέμβριο του 2021 έως το Μάρτιο του 2022 τα νοικοκυριά πλήρωσαν επιπλέον του 1,6 δισ ευρώ για να διατηρήσουν τη διαβίωση τους σε επίπεδα προ κρίσης.

Ο λογαριασμός σημείωνε άνοδο από το ένα τρίμηνο στο άλλο για να φτάσει στα επίπεδα των 38.019 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 από 33.068 που ήταν πριν εκδηλωθεί το «τσουνάμι» της ακριβείας στις αρχές του 2022.

Μέσα σε 15 μήνες τα νοικοκυριά πλήρωσαν επιπλέον 4.951 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν τα ίδια προϊόντα!

Ο ΦΠΑ τους κόστισε επιπλέον 1 δισ. ευρώ!

Η άνοδος των τιμών έφερε πιο πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία κατά 981 εκατ. ευρώ όταν το συνολικό κονδύλι του Market Pass Ι και ΙΙ φθάνει τα 880 εκατ. ευρώ.

Το κακό είναι πως στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στην αρχή. Η καταστροφή που συντελέστηκε στην Θεσσαλία θα φέρει ένα νέο κύμα ακρίβειας που μπορεί να αγγίξει σε αυξήσεις τιμών, ακόμα και το 40%!

Ήδη, όσοι πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ αυτές τις ημέρες θα έχουν παρατηρήσει αισθητές, αρνητικές για την τσέπη τους, διαφορές.

Τώρα που θα φτάσει η κατάσταση των πολιτών που παίρνουν μισθό 800-1.000 ευρώ το μήνα, και το κόστος ζωής τους έχει αυξηθεί περίπου 100%, το απαντούν οι ίδιοι οι αριθμοί οι οποίοι δε λένε ποτέ ψέματα.

Δεν θα μπορούν να αγοράσουν βασικά διατροφικά είδη που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να σιτίζονται όπως θα έπρεπε να σιτίζεται ένας πολίτης μίας υποτίθεται δυτικής κοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.