ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

Ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από 15 χρόνια έχει αλλάξει τα δεδομένα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έτσι σήμερα (02/07) αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να χαράξει το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ημέρας.

Συγκεκριμένα, τα 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποφασίσουν για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με κρίσιμο ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, μετά το «όχι» της Όλγας Γεροβασίλη για την ΚΟ, όλα τα ζητήματα μένουν ανοικτά. Επί του παρόντος, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται για τις 15 και 16 Ιουλίου, το Διαρκές Συνέδριο για τα τέλη Αυγούστου και η εκλογή νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο.

Ο οδικός χάρτης:

Εκλογή Προεδρείου ΚΟ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι): πιθανά αύριο το απόγευμα ή την ερχόμενη Τρίτη. Η συγκρότηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκινά σήμερα το πρωί (καθώς αναμένεται νέος γύρος διαβουλεύσεων πριν την Πολιτική Γραμματεία) για την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φερόταν ως φαβορί για τη θέση (έχοντας διατελέσει και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκε κατά πληροφορίες να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες τη θέλουν να συζητά θέση Αντιπροέδρου.

Ανάγνωση Προγραμματικών Δηλώσεων: 6 -8 Ιουλίου: Η προετοιμασία θα λάβει χώρα από τις αρχές της εβδομάδας, καθώς παλιοί βουλευτές – Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εκτός Βουλής, με αποτέλεσμα να αναδιανεμηθούν κάποια χαρτοφυλάκια.

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής: 15 -16 Ιουλίου: Η συνεδρίαση αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως στο Συνέδριο, αφού καθοριστεί ο χαρακτήρας του (διαρκές ή έκτακτο), αλλά και την ημερομηνία εκλογής νέας ηγεσίας.

Εκλογή ηγεσίας (Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής): Από πλευράς της «Ομπρέλας» στελέχη της συζητούν την πιθανότητα να στηθούν κάλπες ακόμη και εντός Ιουλίου, παρότι το ενδεχόμενο μαζικής αποχής έχει θορυβήσει οριζόντια όλες τις τάσεις.

Αντίθετα, από μέρους της πλειοψηφίας συζητείται η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να νομιμοποιείται και η παρουσία του επικεφαλής του κόμματος στη φετινή ΔΕΘ. Σε αυτήν την προοπτική προτείνεται:

· Πρώτος Γύρος εκλογών: 3 Σεπτεμβρίου

· Δεύτερος Γύρος εσωκομματικών εκλογών: 10 Σεπτεμβρίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διεξαγωγή Συνεδρίου: Για συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές φέρεται να προσανατολίζεται η «Ομπρέλα» στην πρότασή της, ενώ μέσα στο φθινόπωρο τοποθετούν τη σχετική συζήτηση και οι «προεδρικοί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.