ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επανεξελέγη αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή ο Δ. Παπαδημούλης

Επανεξελέγη αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή ο Δ. Παπαδημούλης

Στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεξελέγη τελικά στον τρίτο γύρο της σχετικής ψηφοφορίας ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Νωρίτερα, είχε εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία η Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την υποστήριξη μιας ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας συγκέντρωσε ποσοστό 74.77%.
Ειδικότερα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη φορά από το προεδρείο της ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%).

Το νέο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας. Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα. Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.