ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Μπαλάφας: «Δεν είναι μείζον θέμα η λειτουργία του 112»

Γ.Μπαλάφας: «Δεν είναι μείζον θέμα η λειτουργία του 112»

Ο Γιάννης Μπαλάφας υποστήριξε ότι η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης, 112, δεν είναι μείζον θέμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με αυτό τον τρόπο τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έθεσε σε λειτουργία την εφαρμογή.

Την Παρασκευή έγιναν οι πρώτες δοκιμές στο 112, με την αποστολή δοκιμαστικού μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα εκατοντάδων πολιτών. Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη. «Ειδ. Έκτ. ανάγκης: Ακραία κατ.», ανέφερε το μήνυμα και ακολουθούσε η ημερομηνία και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

«Οι καταστροφές δεν είναι ζήτημα ειδοποίησης από το 112»
Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που στέρησε 7 ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε στο Open ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση. «Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών. Και επίσης όσον αφορά τις καταστροφές, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στον αριθμό 112, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε την Παρασκευή ότι θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή, επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πιερρακάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.