ΣΥΡΙΖΑ: 52 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τα έκτακτα μέτρα ενόψει κορωνοϊού

ΣΥΡΙΖΑ: 52 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τα έκτακτα μέτρα ενόψει κορωνοϊού

Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών σχετικά με τα έκτακτα μέτρα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και προστασίας των νοικοκυριών και των ευπαθών ομάδων.

​Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα επιδόματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ακόμη και στις περιπτώσεις που καταβάλλονται και οι μειωμένοι μισθοί, πολλώ δε μάλλον τα «εκπαιδευτικά» επιδόματα σε δόσεις για προγράμματα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, δεν είναι ικανά να ανακουφίσουν τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, χρόνια ασθενείς, άτομα τρίτης ηλικίας, δικαιούχους ΚΕΑ κλπ) από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας σταθερής τηλεφωνίας – ίντερνετ), σε ενοίκια κύριας κατοικίας και σε δαπάνες μετακίνησης με τα ΜΜΜ (εισιτήρια) και να απλώσουν ένα δίκτυ προστασίας στα νοικοκυριά που πλήττονται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι καθίσταται αναγκαία η λήψη μέτρων όπως:

  • Η αναστολή διακοπής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας – ίντερνετ αρχικά για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων των οποίων είτε οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί, είτε έχουν τεθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, είτε για οποιονδήποτε λόγω έχουν σταματήσει να εργάζονται, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους καθώς για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση
  • Η μείωση του ενοικίου στο 60% του μισθώματος της κύριας κατοικίας (κούρεμα 40%) για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάθε άλλη κατηγορία ενοικιαστών κύριας κατοικίας που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ΠΝΠ
  • Η ελεύθερη μετακίνηση με τα όλα τα δημόσια ΜΜΜ για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο (μετρό, αστικές συγκοινωνίες κλπ) ώστε να ελαφρυνθούν αυτοί που συνεχίζουν να εργάζονται και παράλληλα να προστατευθούν καθώς δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου συστήματα έκδοσης εισιτηρίων.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να προβούν στη λήψη των, ως άνω, προτεινόμενων μέτρων αναστολής διακοπής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας – ίντερνετ, μείωσης του ενοικίου στο 60% του μισθώματος της κύριας κατοικίας (κούρεμα 40%), ελεύθερης μετακίνησης με τα όλα τα δημόσια ΜΜΜ για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματικών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.