ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παρέμβαση των «53» – «Σπόντες» κατά της διεύρυνσης

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παρέμβαση των «53» – «Σπόντες» κατά της διεύρυνσης

Συνεχίζεται η «αριστερή αντιπολίτευση» εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ιστοσελίδα commonality, η οποία απηχεί τους 53, ως «μονόδρομο στις προκλήσεις της νέας εποχής» χαρακτηρίζουν οι: Καββαδία Αννέτα, Βαμβουκάκης Φίλιππος, Καλκανδής Πέτρος, Κνήτου Κατερίνα, Κυπριανίδου Ερμίνα, Πάλλης Γιώργος, Παπαγιαννούλη Εύη, Παπανδρέου Ανδρέας, Παπαθανασίου Πόπη, Σπαθής Μάκης και Υδραίος Μιχάλης την «αριστερή ριζοσπαστική απάντηση» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αιτούνται και περισσότερης εσωκομματικής δημοκρατίας.

Στοχεύοντας προς τα ηγετικά κλιμάκια, οι υπογράφοντες καταγράφουν τρία αιτήματα, με πρώτο «διαχρονικά την ανάγκη ενημέρωσης των συντρόφων/ συντροφισσών, για όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο στα ηγετικά κλιμάκια όσο και στις διεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ των τάσεων».

Στην ίδια κατεύθυνση, «το δεύτερο αίτημα αφορά την των συντρόφων/συντροφισσών, στη διαμόρφωση του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ που ενίοτε αισθάνονται ότι διαδραματίζεται ερήμην τους» προσθέτοντας ότι «αυτό προϋποθέτει πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, από τη βάση, της λειτουργίας των πολιτικών οργάνων».

Τέλος, οι ίδιοι υπογραμμίζουν την ανάγκη ενός πολιτικού σχεδίου με χαρακτηριστικά μιας «ριζοσπαστικής αριστερής εκδοχής που δεν περιορίζεται μόνο στη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας στη βάση του καλύτερου διαχειριστή έναντι του αντιπάλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο κείμενο-πλατφόρμα, ο «ΣΥΡΙΖΑ έχασε χρόνο στην εκπόνηση της αντιπολιτευτικής του γραμμής, αναλώθηκε επί μακρόν σε μια εσωστρεφή διαδικασία με φανερό επίδικο την οργανωτική του ανάπτυξη και με αφανές τη φυσιογνωμία του» συμπεραίνουν τα 11 στελέχη και σε προειδοποιητικούς τόνους «πλέον, κρίνεται η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και η επαναθεμελίωση της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, στη νέα αυτή πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν, εκκινώντας με θετικό πρόσημο, ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ για την επαύριο είναι απαραίτητος για τις δυνάμεις της εργασίας, παραμένοντας αξιόπιστος για το σύνολο της κοινωνίας. Η συναίνεση επομένως τελειώνει κάπου εδώ» καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.