ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Α.Τσίπρας σε Κ.Σακελλαροπούλου: «Οι ανισότητες θα διογκωθούν και αυτό θα έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη χώρα μας»

Α.Τσίπρας σε Κ.Σακελλαροπούλου: «Οι ανισότητες θα διογκωθούν και αυτό θα έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη χώρα μας»

Την άποψη ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων είναι ανεπαρκή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κινδύνου μονιμοποίησης έκτακτων συνθηκών στις εργασιακές σχέσεις αλλά και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λίγο δυσκολότερη θέση από τις υπόλοιπες χώρες.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη συνθήκη. Φοβάμαι ότι είναι λίγο δυσκολότερη από ό,τι σε άλλες χώρες καθώς ναι μεν ήταν συμμετρική η κρίση, ωστόσο δε θα είναι συμμετρικές οι επιπτώσεις τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Φοβάμαι ότι οι ανισότητες θα διογκωθούν και αυτό θα έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη χώρα μας που βγήκε μετά από πολλά χρόνια μετά από μία μεγάλη οικονομική δυσκολία. Οι επιπτώσεις θα είναι δύσκολες στο οικονομικό πεδίο, στις εργασιακές σχέσεις, στις κοινωνικές σχέσεις, στις ατομικές ελευθερίες, στη λειτουργία των θεσμών. Οφείλουμε να τις εντοπίσουμε και να τις παλέψουμε» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μπροστά στις κάμερες.

Τσίπρας: Η ύφεση θα είναι βαθιά

«Στην οικονομία βρισκόμαστε σε κινδύνους καθώς η ύφεση θα είναι βαθιά, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι και ανεπαρκή και καθυστερημένα, Στις εργασιακές σχέσεις βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών όπως η εκ περιτροπής εργασία, η de facto μείωση μισθών, η καθιέρωση της τηλεργασίας που διαμορφώνει μία δύσκολη συνθήκη για τους εργαζόμενους γιατί δεν είναι εύκολο κανείς να μπορεί να ελέγξει το χρόνο εργασίας τους, αν έχουν υπερωριακή απασχόληση ή όχι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Ο λαός μας έχει μάθει να αγωνίζεται

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα πολύ σύνθετο περιβάλλον. «Βεβαίως η χώρα μας και ο λαός έχουν μάθει να αγωνίζονται, πιστεύομαι όμως ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονέκτημα που έχουμε όπως την παρακαταθήκη της ρευστότητας από τα προηγούμενα χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Προσβλέπω σε μία ουσιαστική συνεργασία. Ξέρω βεβαίως ότι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας, εντούτοις νομίζω ότι και μόνο η ανάδειξη καίριων προβληματισμών πάντα με στόχευση την εξομάλυνση των προβλημάτων, των ανισοτήτων είναι πολύ κρίσιμο και προσβλέπουμε σε μία τέτοια παρουσία κατά τη διάρκεια της θητείας σας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.