Ο.Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με ότι προσπαθούν εντέχνως να μας προσάψουν»

Ο.Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με ότι προσπαθούν εντέχνως να μας προσάψουν»

Η Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, μίλησε για τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα μέτρα που πήρε για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολιτικοικονομικό επίπεδο.

Η κ. Γεροβασίλη είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα η κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού εξαγγέλλει πακέτο μέτρων το οποίο κρίνεται απολύτως ανεπαρκές. Το πακέτο εμπροσθοβαρών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ λοιδωρήθηκε και μας μιλούσαν για λεφτόδεντρα. Και ενάμιση μήνα μετά ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει 26 δις, που στην πραγματικότητα είναι 8,5 δις.

​Από τα 24 δις, τα 4 δεν υπάρχουν, θα εξαγγελθούν αργότερα. Άρα μένουν 20. Από τα 14 μέχρι τα είκοσι δις είναι η αναμενόμενη θετική επίδραση που θα έχουν τα άλλα μέτρα, άρα αέρας κοπανιστός.

​Να μην τα πολυλογούμε μας μένουν 6,4 δις μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τέλος Μαΐου και 2,1 τα νέα μέτρα. Άρα 8,5 δις μέτρα ρευστότητας. Αν δεν είναι αυτό λαθροχειρία τότε τι είναι;» και συνέχισε:

«Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να βρέθηκε σε καθεστώς πανδημίας, όμως ας θυμίσω ότι τα νούμερα που αφορούν την ανάπτυξη ήδη δεν πήγαιναν καλά, όπως έχει ήδη καταγραφεί επισήμως, από το α τρίμηνο του 2020 πριν ξεσπάσει η επιδημία.

​Το ποια αποτελέσματα παρήγαγε η πολιτική της ΝΔ έως το Φεβρουάριο στην οικονομία είναι σαφές. Ούτε επενδύσεις ήρθαν, οι μπουλντόζες ακόμη φτάνουν στο Ελληνικό κατά τις επανειλημμένες προαναγγελίες του κ. Γεωργιάδη».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι πιέστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει το μαξιλάρι και τώρα το χρησιμοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Η πίεση που δεχόταν η κυβέρνηση ήταν για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Στόχους τους οποίους υλοποιούσε εξ ου και βγήκε η χώρα από το μνημόνιο. Το μαξιλάρι πάλι ήταν αποτέλεσμα επιλογής λόγω της επίγνωσης της τρωτότητας της οικονομίας της χώρας στην περίπτωση μίας επερχόμενης διεθνούς ύφεσης. Άρα παρ όλο που γνωρίζαμε ότι αυτές οι πολιτικές δημιουργούσαν δυσαρέσκεια στον κόσμο, το κάναμε διότι για εμάς οι εθνικές πολιτικές είναι πολύ σημαντικότερες από τις πολιτικές μικροκομματικών συμφερόντων».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται η η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη του υπενθύμισε ότι η φύλαξη των συνόρων του Έβρου ήταν στη δική της αρμοδιότητα απαριθμώντας τις ενέργειες που είχαν γίνει ( τμήμα πλωτής φύλαξης, αναβάθμιση υποδομών φύλαξης, υλοποίηση διαγωνισμού θερμικών καμερών) με χαρακτηριστική εκείνη της ενίσχυσης των συνόρων με ανθρώπινο δυναμικό με αποσπάσεις τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης με την έναρξη της θητείας του έκοψε και γύρισε τον κόσμο να φυλάει τα Εξάρχεια!

​Άρα, κατέληξε, «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε καμία πολιτική απέναντι στην αυτονόητη υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να φυλάγει τα σύνορά της. Κάποιοι μιλούν σκοπίμως για μεταβολή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι αυτή που σας περιγράφω. Στη διάρκεια της κυβέρνητικής μας θητείας ουδείς μας κατηγόρησε για την πολιτική που εφαρμόσαμε στον Έβρο».

Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας των πολιτών η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «η ασφάλεια δεν περιορίζεται στην αστυνόμευση. Είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα που απαιτεί συμμετοχή και άλλων φορέων και των Δήμων. Απαιτεί συνεργασία και δημιουργία δομών που θα διασφαλίζουν ότι οι πολίτες θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει, όπως επί παραδείγματι στην περίπτωση των τοξικομανών».

Αναφορικά τώρα με την εγκληματικότητα και την εξάρθρωση των πυρήνων της συνέστησε στην κυβέρνηση να ασχοληθεί λιγότερο με την πολιτική επικοινωνίας και τηλεοπτικής παρουσίας και περισσότερο με την πολιτική ουσίας. Υπενθύμισε ότι ουδεμία φορά δεν είχε κληθεί κάμερα από το Υπουργείο σε επιχειρήσεις της αστυνομίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές είναι κινήσεις για το θεαθήναι χωρίς αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

«Η ασφάλεια του πολίτη αφορά τα δικαιώματά του. Δεν είναι συνώνυμο άσκησης αστυνομικής βίας. Αυτό ισχύει σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα πλην τελευταίως της Ελλάδας. Και το αναφέρω γιατί η αστυνόμευση επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε με όρους δημοκρατίας και σεβασμού στα δικαιώματα του πολίτη. Η εθνική αστυνομία έχει κανονισμό λειτουργίας που καθορίζεται με βάση το Σύνταγμα. Από την στιγμή που ανέλαβε η ΝΔ όμως έχει παραβιαστεί. Η ελληνική αστυνομία γνωρίζει τη δουλειά της όταν δεν υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος όσον αφορά με τα όσα λέγονται για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι προσπαθούν εντέχνως να μας προσάψουν. Έχει πολιτική σκοπιμότητα αυτή η προσπάθεια ταύτισης. Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως δράσεις και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με το κίνημα ούτε με τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.