«Σηκώνει τους τόνους» ο Α.Τσίπρας: «Ή Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»

Βάζει εμπρός τις μηχανές στο δρόμο προς τις κάλπες με την ομιλία του στο Περιστέρι

«Σηκώνει τους τόνους» ο Α.Τσίπρας: «Ή Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»

Την πορεία στον λαό, όπως ανέφερε ο Α.Τσίπρας ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη από το Περιστέρι, όπου πραγματοποίησε ομιλία, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» και εκεί έδωσε το δίλλημα των εκλογών σε υψηλούς τόνους: «Ή Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

Με σύνθημα «H Δημοκρατία αντεπιτίθεται» και «Μαζί θα φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζει έτσι εμπρός τις μηχανές στο δρόμο προς τις κάλπες και στην ομιλία του δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο που δείχνει ότι το “μπαλάκι” που πέταξε σήμερα στον Κ.Μητσοτάκη αναγκάζει τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε “καυτά” ζητήματα όπως για τις παρακολουθήσεις και τις αμυντικές συμβάσεις για τις οποίες δήλωσε ότι θα ελεγχθούν. 

Την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου απόψε απ’ το Περιστέρι ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας απ’ τη Βουλή, στον ίδιο τον ελληνικό λαό» και «ξεκινάμε από εδώ, απ’ το Περιστέρι, την πορεία στον ελληνικό λαό, για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης».

«Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των πειστηρίων της εκτροπής, ο κύβος ερρίφθη και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος ηθικό και πολιτικό να αντισταθεί. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εκτροπή» είπε και συμπλήρωσε: «Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. Γιατί μόνο ο λαός είναι υπεύθυνος να απαντήσει στο δίλημμα: με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή. Δεν θα νομιμοποιούμε μια ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση».

«Είμαι βέβαιος πως ο εφιάλτης τελειώνει, η ανισότητα, η διαφθορά, η αναξιοκρατία σύντομα θα λάβουν ένα τέλος» είπε απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι. Και τόνισε: «θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «αδίστακτο».

Προέβλεψε μάλιστα πως δεν θα διαστάσει «στην πορεία προς τις εκλογές να επιστρατεύσει κάθε μέσο για τον σκοπό του».

Ταυτόχρονα τον προκάλεσε λέγοντας: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή, γιατί άραγε δεν σηκώνει το γάντι; Γιατί δεν προκηρύσσει τώρα εκλογές;» Η απάντηση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  «είναι ότι η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όπως κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν».

«Τον ενημερώνουμε ότι είναι μάταιος ο κόπος: ό,τι και να κάνει δεν θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. Τον περιμένει η Νέμεσις της λαϊκής κρίσης» σημείωσε.

«Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο»

«Είδαμε τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή», «την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ», δηλαδή όπως είπε καθεστωτική υπηρεσία πληροφοριών, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του. «Όλα αυτά τα είδαμε τα τελευταία χρόνια όχι γιατί απέναντιί μας έχουμε μια κακή κυβέρνηση, αλλά ένα επικίνδυνο καθεστώς», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από λάθος ή αστοχία»,  αλλά ήταν μέθοδος διακυβέρνησης.

Με μοχλό το ψέμα, τον έλεγχο της ενημέρωσης, «επιχείρησαν και επέβαλαν την πιο επικίνδυνη αναδιανομή εισοδήματος στον τόπο».

«Τα καθεστώτα όμως πέφτουν απ’ τον λαό και πέφτουν με πάταγο. Και έχει έρθει η ώρα» σημείωσε. «Τους καλούμε να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέρμα στην αναδιανομή του δικού τους εισοδήματος, να βάλουμε τέλος σε ένα καθεστώς εκτροπής για τη δημοκρατία».

«Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική πολιτική αλλαγή. Η δημοκρατία για άλλη μια φορά θα νικήσει το σκοτάδι» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Οι υποκλοπές έχουν τη φυσική και ηθική αυτουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε στη συνέχεια και αναφερόμενος στις εκλογές το δίλημμα «στην πράξη και στην κάλπη θα είναι δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

Αιχμές και κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Καθώς τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει σηκώσει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση του κόμματος της Χαρ. Τρικούπη.

Αφού τόνισε πως «μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση» και ότι αυτό «δεν το λέμε με διάθεση αλαζονείας και ψηφοθηρίας», υπογράμμισε πως είναι «κρίμα για τη δημοκρατία» οι ηγεσίες των κομμάτων που ορκίζονται στη δημοκρατία να υψώνουν τείχος στη δημοκρατία και «να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμα πως «οι όποιες διαφορές λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και αυτό το πεδίο οφείλουμε να το καθαρίσουμε απ’ τη λάσπη που αφήνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σφοδρή κριτική για υποκλοπές, ΕΣΥ, ακρίβεια, πολιτισμό

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική για το «παρατημένο» ΕΣΥ και κατήγγειλε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ενώ για πρώτη φορά είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει απ’ το πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων και έλαβε χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας «αντί να τα δώσει στοχευμένα σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης, είδαμε για άλλη μια φορά να κερδίζουν οι ημέτεροι».

Είδαμε και βλέπουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται απ’ τον πληθωρισμό, την αισχροκέρδεια να γίνεται κανόνας και η Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς να γίνεται απ’ τις πιο ακριβές στα σούπερ μάρκετ, τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας πως είδαμε επίσης τη χώρα μας να είναι πρώτη στην τιμή ρεύματος και την ίδια στιγμά κάποιοι να βγάζουν υπερκέρδη χωρίς κανένα όριο. Είδαμε οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς  και την ίδια ώρα κάθε λογής Πάτσηδες και funds να πλουτίζουν απ’ τη δυστυχία των αδύναμων.

Είδαμε, είπε ακόμα, την κυβέρνηση να καταργεί το 8ωρο και να επιβάλει εργασιακή ζούγκλα, ενώ η μαύρη αγορά γίνεται κανονικότητα, όχι απλώς με την ανοχή αλλά και τις ευλογίες της κυβέρνησης.

«Είδαμε τους ανθρώπους του πολιτισμού και τον ίδιο τον πολιτισμό να απαξιώνονται», είπε ακόμα, κάνοντας αναφορά στο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης και στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είδαμε βιαστές να λαμβάνουν κρίσιμες θέσεις και μετά να ξεπλένονται αλλά τα πτυχία των καλλιτεχνών να υποβαθμίζονται» σε μια σαφή αναφορά κατά του Λιγνάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.