ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υστερική αντίδραση Σ.Κασσελάκη στην πρόκληση Α.Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο» και… εξήγγειλε εκλογές (upd)

Αδιανόητες εκφράσεις από τον «υπό κατάρρευση» πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Υστερική αντίδραση Σ.Κασσελάκη στην πρόκληση Α.Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο» και… εξήγγειλε εκλογές (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 22/2 – 19.55): Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Κασσελάκης δήλωσε ότι αποδέχεται να επανακριθεί ως πρόεδρος και να γίνει ψηφοφορία για νέο προέδρο μαζί με τις εκλογές για τις νομαρχιακές, την κεντρική επιτροπή, τοπικά συντονιστικά!

O Σ.Κασσελάκης τόνισε ότι δεν γίνεται να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε να κριθεί σκληρά στις εθνικές εκλογές.

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, ενότητα και πρόεδρο που δεν θα αμφισβητείται- κάνοντας μάλιστα για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του «όπως είχε γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αύριο (23/2) στις 10 το πρωί συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου.

Τα τρία σενάρια που συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριο

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που συζητούν για το Συνέδριο είναι τα εξής:

Πρώτον, συνέχιση του συνεδρίου και ολοκλήρωση του

Δεύτερον, να αποφασίσει το συνέδριο για ορισμό τακτικού συνεδρίου

Τρίτον, εάν ολοκληρωθεί το συνέδριο και δεν έχει οριστεί από το συνέδριο αυτό νέο τακτικό συνέδριο, τότε ορίζεται ΚΕ εντός 15 ημερών για να προκηρύξει το τακτικό συνέδριο.

Επομένως, οι εκλογές θα γίνονταν το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μαρτίου – άλλωστε, ακολουθούν δύο απανωτά τριήμερα – η Καθαρά Δευτέρα και η 25η Μαρτίου – που είναι απαγορευτικά για εσωκομματικές διαδικασίες που προϋποθέτουν την κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων.

Τώρα προστίθεται η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος από τη βάση του κόμματος.

Σημειώνεται δε, ότι στις 14 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάταξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις για 20ήμερη θητεία.  

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο 4ο Συνέδριο της παράταξη και εκεί έδωσε την “απάντηση” στον Α.Τσίπρα αλλά και σε όποιον ζητά την παραίτησή του.

Σε μια υστερική θα λέγαμε αντίδραση ο νυν πρόεδρος, αλλά υπό κατάρρευση όπως δείχνουν οι σύντρόφοι του με τις συμπεριφορές τους, τόνισε πως θα προσφύγει στις ρίζες του κόμματος, δηλαδή στα μέλη, προκηρύσσοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις διεργασίες για εσωκομματικές εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί, πάλι, νέος πρόεδρος. 

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε γιατί εμένα με έχει εκλέξει ο λαός».

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ -και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

Συμπλήρωσε: «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να προσθέσει: «Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα, για να κάνω επιθετική εξαγορά του κόμματος κι ούτε αισθάνομαι CEO».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.