ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Πώς επηρέασε τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Σ.Κασσελάκη: Πρώτο μεγάλο «στοίχημα» να σταματήσουν οι διαρροές προς τα Αριστερά

Το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο στις δημοσκοπήσεις

Πώς επηρέασε τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Σ.Κασσελάκη: Πρώτο μεγάλο «στοίχημα» να σταματήσουν οι διαρροές προς τα Αριστερά

Λίγες ημέρες μετρά το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σίγουρα φέρνει έναν νέο αέρα στο κόμμα το οποίο υπέστη μια «βαριά» ήττα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. 

Ωστόσο η αλλαγή μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει κάτι δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ακόμη πιο αποδυναμωμένος με τα ποσοστά του να έχουν πέσει στο 15,5%, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata.

Πτώση καταγράφει παράλληλα και η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει πέσει αρκετά κάτω από το 40% που της χάρισε την αυτοδυναμία στις πρόσφατες εκλογές. Οι πολίτες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- έχουν στραφεί είστε σε πιο δεξιά κόμματα (πχ. Ελληνική Λύση), είτε σε πιο αριστερά (πχ. ΚΚΕ).

Όσον αφορά την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «εμφύλιο» που ξέσπασε κατά τη διάρκεια των εκλογών για τον νέο πρόεδρο αρκετά μέλη που ανήκουν στην «αριστερή» πτέρυγα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εκλογή του Σ.Κασσελάκη και αποχώρησαν. Αυτό εξηγεί και την αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, το οποίο φέρεται να είναι ο «νικητής» της συγκεκριμένης εσωκομματικής διαμάχης.

Πρώτο στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη είναι να ξανακερδίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους, στους οποίους βασίζεται το ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ο ίδιος έχει μια πιο κεντρώα προσέγγιση.

Για να το πετύχει ήδη έχει αυξήσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση που έκανε στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με αφορμή το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα έγγραψε στα social media:

«2/9/2020. Η ημέρα που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, λαμβάνει επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, τα οποία “χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης”». «Τι έκανε ο -επάγγελμα Καραμανλής- υπουργός;» διερωτάται ο Στέφανος Κασσελάκης για να απαντήσει: «Ό,τι και στα Τέμπη: Τίποτα!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.