ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σ.Φάμελλος: Ποιος είναι ο βουλευτής που προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Σ.Φάμελλος: Ποιος είναι ο βουλευτής που προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Θεσσαλονίκης, προτάθηκε ώστε να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος κέρδισε τη μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του Μαΐου είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς για το κόμμα με 13.107 ψήφους. Εκλέγεται βουλευτής στην ίδια περιφέρεια από Ιανουάριο του 2015.

Τον Οκτώβριο του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και τον Απρίλιο του 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος και ήταν Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Παράλληλα, από το Νοέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση, τους δασικούς χάρτες και τις περιοχές προστασίας της φύσης.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ήταν Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει διατελέσει μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με δραστηριοποίηση στα θεματικά πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής, κοινωνικών υποθέσεων, μετανάστευσης και προσφύγων.

Αδερφός του Μανώλη Φάμελλου

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί και συγκεκριμένα στον Δήμο Θέρμης. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Είναι αδερφός του τραγουδοποιού Μανώλη Φάμελλου.

Σωκράτης Φάμελλος: Το μήνυμα για την παραίτηση Τσίπρα

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του, τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ως «σοκαριστική και συγκλονιστική για όλους μας».

Μάλιστα όπως σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Ο Αλέξης Τσίπρας μας κάλεσε με τη χθεσινή του δήλωση να ενισχυθεί το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλουμε να είναι νικηφόρο. Έθεσε επίσης σε προτεραιότητα τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα μας έχει σοκάρει και συγκλονίσει, οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας και οι αξίες που υπηρετούμε, όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η δημοκρατία, η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αυτές οι αξίες παραμένουν ζωντανές, οι ανάγκες της κοινωνίας επίσης παραμένουν, και το αίτημα για προκοπή και καλύτερη ζωή αφορά όλους τους πολίτες. Αυτό θα υπηρετήσουμε!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.