ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» για τους «Σπαρτιάτες» και «φαντασιώνονται» ακύρωση της απόφασης του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου

Γιατί όσα ακούγονται και λέγονται κατά της απόφασης των Αρεοπαγιτών είναι «αερολογίες»

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» για τους «Σπαρτιάτες» και «φαντασιώνονται» ακύρωση της απόφασης του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου

Ανεκδοτολογικού περιεχομένου και μόνο είναι τα όσα δηλώνουν οι διάφοροι «συνταγματολόγοι» αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σχετικά με το θέμα των πανηγυρισμών του Ηλία Κασιδιάρη για τους «Σπαρτιάτες» όπου υποτίθεται μελετώνται προσεκτικά ως προς την παραβίαση του νόμου, κ.λ.π.

Και λέμε ανέκδοτο και ασόβαρου περιεχομένου διότι το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση όπως ο νόμος Βορίδη ορίζει, έκρινε ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι νόμιμο κόμμα και δεν παραβιάζουν σε κανένα σημείο την εκλογική νομοθεσία.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις τρεις τροπολογίες, μία του 2022 και δύο του 2023 σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό οποιουδήποτε έχει οποιαδήποτε σχέση, με όσους απαγορεύουν τη συμμετοχή τους στις εκλογές μεταξύ των οποίων και του Ηλία Κασιδιάρη.

Άρα ούτε τώρα, ούτε ποτέ, μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, μπορεί να κριθεί έστω και αναδρομικά, ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα νομιμότητας της συμμετοχής τους στις εκλογές.

Το ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πανηγύρισε την νίκη των «Σπαρτιατών» δεν στοιχειοθέτησε καμία περίπτωση εκλογικής συμμετοχής ή επιρροής ή δημόσιας έκφρασης προτροπής στην ψήφιση τους, κάτι που απαγορεύει ο νόμος και θα συνιστούσε προεκλογικά και μόνο την απαγόρευση του κόμματος.

Αν δεχόμασταν αυτή την περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να εμφανιστεί αύριο  με μία φωτογραφία προϊόν μοντάζ, όπως η ίδια η γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής παραδέχτηκε και να να γράφει «νενικήκαμεν, ζήτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και βέβαια αυτή η φωτογραφία θα αποτελούσε αιτία επανάληψης των εκλογών στις περιφέρειες που εκλέγει η ΝΔ βουλευτές, δηλαδή σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις επίσης ανοησίες που εξέφρασε «συνταγματολόγος» την βραδιά των εκλογών περί προσφυγής «οιουδήποτε ενδιαφερόμενου» στο εκλογοδικείο για να προσβληθεί η εκλογή των βουλευτών ή του συνόλου του κόμματος των «Σπαρτιατών» καλό θα είναι να διαβάσει την νομοθεσία.

Η οποία νομοθεσία προβλέπει ότι στο εκλογοδικείο μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν σχέση με το αν οι υποψήφιοι είχαν δημόσια αξιώματα ή τυπικό εκλογικό κώλυμα πχ δεν είναι Έλληνες πολίτες, κάτι που βέβαια ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τον Άρειο Πάγο, θα μπορούσε να υπάρξει ακύρωση εκλογής βουλευτή ή βουλευτών αλλά και πάλι τη θέση τους θα έπαιρνε ο αμέσως επόμενος ή οι αμέσως επόμενοι.

Καταληκτικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης αν δεχόμασταν τις ανοησίες που διαχέονται από διάφορους «Συνταγματολόγους» θα μπορούσε να ακυρώνει διαδοχικά όλες τις εκλογές βγαίνοντας με μία φωτογραφία που να αναγράφει «Ζήτω το ΠΑΣΟΚ, ή ζήτω το ΚΚΕ ή ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι σαφές ότι το σύστημα «πόνεσε» όχι τόσο από την εκλογή των «Σπαρτιατών», όσο ότι έλαβαν ποσοστό 5% με εκλογικό αγώνα 20 ημερών.

Σε ό,τι αφορά ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλαγε ή μιλάει με τους «Σπαρτιάτες», δεν μίλησε ποτέ μαζί τους και αυτά είναι αυταπόδεικτες ανοησίες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή του με οιονδήποτε πέραν των συνηγόρων του και συγγενών πρώτου βαθμού.

Επίσης, σε ότι αφορά μία αφίσα που κυκλοφόρησε στην Λακωνία και δείχνει πάνω μια φωτογραφία του Κασιδιάρη και κάτω γράφει εντελώς διάφορα του τύπου «στηρίζω-ψηφίζω “Σπαρτιάτες”» είναι επίσης ανεκδοτολογικού περιεχομένου ισχυρισμοί για να απορριφθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου καθώς ο οιοσδήποτε θα μπορούσε να τυπώσει και να κολλήσει αντίστοιχα αφίσες με φωτογραφία του Κασιδιάρη και οι εκλογές να μην τελειώσουν ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύστημα βέβαια είναι πάντα με την πλευρά «των άλλων», ακόμα και έτσι όμως υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δε γίνονται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.