ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων» δήλωσε ο Δ.Κουτσούμπας

Δηλώσεις από την Σπερχειάδα

«Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων» δήλωσε ο Δ.Κουτσούμπας

Στις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Σπερχειάδα στην «Καλύβα του Στεφανή», βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου μίλησε και για επανφορά σε πρώτο πλάνο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων.

Από την «Καλύβα του Στεφανή» πριν 81 χρόνια έγινε το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές και εκεί έγινε η πρώτη συνάντηση του ‘Αρη Βελουχιώτη με τους πρώτους αντάρτες και στη συνέχεια ξεκίνησαν για το βουνό.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επανέφερε σε πρώτο πλάνο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων τονίζοντας ότι «σήμερα, εδώ από τη Σπερχειάδα, από την Καλύβα του Στεφανή όπου ξεκίνησε ο ένοπλος λαικός αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων, τόσο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όσο και για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας, οι υποδομές της, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Προηγούμενα, ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στην Μακρακώμη, όπου συναντήθηκε με τους πολίτες και κομματικά στελέχη του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία. Έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή και το δημογραφικό, καθώς σημειώνεται μεγάλη μείωση του πληθυσμού που κατοικεί στη Δ. Φθιώτιδα και ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη για την διατήρηση της βουλευτικής έδρας στη Φθιώτιδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δ. Κουτσούμπας είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα και μαζί του ήταν οι επίσης υποψήφιοι Κώστας Μπασδέκης, Ανδριάνα Μπαφούτσου, Χρήστος Πάσουλας, και Δήμητρα Γεροκούδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.