ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Κικίλιας: «Ανακριβή τα δημοσιεύματα για μεταφορά αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας στον Στρατό»

«Θα ανακοινωθεί η τυποποίηση της διαδικασίας σε ό,τι έχει να κάνει με την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων»

Β.Κικίλιας: «Ανακριβή τα δημοσιεύματα για μεταφορά αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας στον Στρατό»

Ανακριβές χαρακτήρισε το δημοσίευμα της Καθημερινής για μεταφορά μέρους των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας στο υπουργείο Άμυνας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ.

Στην ουσία εάν υπήρχε οποιαδήποτε σκέψη για κάτι τέτοιο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, την «ακυρώνει» ο ίδιος.

Αναφερθείς στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε πως μελετάται και θα ανακοινωθεί η τυποποίηση της διαδικασίας σε ό,τι έχει να κάνει με την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, προσέθεσε.

Ειδικότερα, είπε πως η αρμοδιότητα για εκκενώσεις και διασώσεις θα είναι αρμοδιότητα στο συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει μια τυποποίηση της διαδικασίας παρέμβασης του στρατού.

Ερωτηθείς αν έχει προσωπική ευθύνη, ο κ. Κικίλιας απάντησε: Αλίμονο, πολιτική ευθύνη πάντα έχει κανείς όταν βρίσκεται σε μια θέση από την οποία πρέπει να συντονίσει όλες τις απαραίτητες επιχειρησιακές ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, απέφυγε σήμερα να αφήσει αιχμές κατά του προκάτοχου του στο υπουργείο, Χρήστου Στυλιανίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.