ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βουλευτής ΚΚΕ για φωτιά στη Λέσβο: «Στα Βατερά γίνονται για ακόμα μια φορά αποκαΐδια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης»

«Η κατάσταση είναι τραγική - Κ»

Βουλευτής ΚΚΕ για φωτιά στη Λέσβο: «Στα Βατερά γίνονται για ακόμα μια φορά αποκαΐδια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης»

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, δήλωσε από τη Λέσβο και από τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη φωτιά, όπου και βρίσκεται πως «στα Βατερά γίνονται, για ακόμα μια φορά, αποκαΐδια τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι υπάρχει στελέχωση και εξοπλισμός».

«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι οι λιγοστές πυροσβεστικές δυνάμεις που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται, κόσμο που εθελοντικά προσπαθεί να βοηθήσει, όμως η βοήθειά του πέφτει στο κενό, όταν η απουσία της πρόληψης μας κάνει για άλλη μία φορά να μετράμε τις πληγές μας», πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Εδώ και τώρα να σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και μέσα γίνεται και κυρίως να βοηθηθούν οι άνθρωποι σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους, καθώς η περιοχή των Βατερών παραμένει χωρίς νερό και ρεύμα», τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα.

Τέλος, υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ, με ό,τι δυνάμεις διαθέτει», εθελοντικά, θα βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς από το πρωί μέλη και φίλοι του κόμματος βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέσα στο χωριό η φωτιά στα Βατερά

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών, προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά, που καίει από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Την ώρα που έγινε γνωστό ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, υπάρχουν μαρτυρίες για εμπρησμό.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης είπε ότι «η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά είναι μεγάλη» και πρόσθεσε ότι «καίγονται κατοικίες και αγροικίες».

Όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης, «επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει αναρχία. Όλα γίνονται συντονισμένα, όμως η μάχη είναι πολύ δύσκολη, όπως και η φωτιά, καθώς καίει πεύκα».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι «ευτυχώς που ο άνεμος είναι βόρειος και οδηγεί την πυρκαγιά προς τη θάλασσα, γιατί αν ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση, θα καιγόταν ακόμη μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας και όμορφης βλάστησης».

Ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε ότι έχει εκκενωθεί ένα κομμάτι του οικισμού των Βατερών, όχι ολόκληρο και ότι δεν κινδυνεύουν άνθρωποι.

«Δόθηκε εντολή εκκένωσης από νωρίς» τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ο κ. Μουτζούρης είπε ακόμη ότι υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

«Πρέπει να είχε κάποιο τραύμα, καθώς μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ελαφρά τραυματισμένος. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανήρτησε στα social media ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, τον πυροσβέστη παρέλαβε ασθενοφόρο.

«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια»

«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ωστόσο σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο οικίες κι ένα αυτοκίνητο που έχουν καεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτέες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.