Για πρώτη φορά στα χρονικά αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κνέσετ, του ισραηλινού δηλαδή κοινοβούλιου, Yuli-Yoel Edelstein, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της βουλής των Ελλήνων, Νικόλαου Βούτση.

Η επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου και είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Κνέσετ επισκέπτεται την χώρα στην μακρόχρονη ιστορία των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων.

Κατά την παραμονή του, ο κ. Edelstein θα έχει συνάντηση με τον κ. Βούτση, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό,  Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ γεννήθηκε το 1958 στην Ουκρανία.  Είναι πρώην “refusnik” ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987.  Πρωτοεξελέγη στην Κνέσετ το 1996 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς βουλευτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης και υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς.   Ο κ. Edelstein ανήκει στο κόμμα Likud.  Είναι πρόεδρος της Κνέσετ από τον Φεβρουάριο του 2013.  Μιλά εβραϊκά, αγγλικά, και ρώσικα.