Προανακριτική: «Χαμός» μετά το αίτημα εξαίρεσης Δ.Τζανακόπουλου – Π.Πολάκη – «Καλέστε τη φρουρά για να μας βγάλει»

Προανακριτική: «Χαμός» μετά το αίτημα εξαίρεσης Δ.Τζανακόπουλου – Π.Πολάκη – «Καλέστε τη φρουρά για να μας βγάλει»

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την καταγγελλόμενη “σκευωρία Novartis”.

Αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι στην προανακριτική αποτέλεσε το αίτημα να εξαιρεθούν ο Παύλος Πολάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και ο Θάνος Πλεύρης από μέλη της επιτροπής.

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στην εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου.

Μάλιστα, τη στιγμή που οι δύο δεν θέλουν να αποχωρήσουν, ο πρόεδρος της προανακριτκικής απείλησε με την εφαρμογή του άρθου 160Α του Ποινικού Κώδικα ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να παραπεμφθούν για διατάραξη συνεδρίασης που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές να στέλνονται στη Δικαιοσύνη και να απειλούνται με φυλάκιση.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την εξαίρεση μαρτύρων, υπονθυμίζει ότι το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

Οι συγκεκριμένοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στη Δικαιοσύνη, ενώ εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωνές ακούγονταν νωρίτερα μέσα στην αίθουσα.

Οι διάλογοι – φωτιά στην προανακριτική

Ραγκούσης: Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα!

Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία. Ντροπή σας . Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή.

Καραγκούνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό.

Άλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν!

Ραγκούσης: Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε.

“Να με αποβάλλετε. Φωνάξτε την αστυνομία. Μετατρέψατε την επιτροπή σε χούντα. Καταγγέλλω τη βία της πλειοψηφίας”.

Απαντώντας ο Κώστας Καραγκούνης είπε πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό.

Πρόεδρος – Γιάννης Μπούγας: Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής – προβλέπει φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή)

Δημ. Τζανακοπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σπ. Λάππας: Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.