Λίγο μετά την επιστολή – απάντηση που απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες που του ζητούσε να προβεί σε σχέση με την αντικατάσταση των Πολάκη, Τζανακόπουλου από την Προανακριτική, ο Κώστας Τασούλας απέστειλε δεύτερη επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Με τη νέα επιστολή προς στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Τασούλας ζητά από τον κ. Τσίπρα να αντικαταστήσει τα δύο μέλη για τα οποία αποφασίστηκε η εξαίρεσή τους.

Αυτή η δεύτερη επιστολή προκύπτει από την γνωστοποίηση που είχε κάνει ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας για το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας με το οποίο αποφασίστηκε η εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Με βάση τον κανονισμό της Βουλής είναι πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (05.11.2019) η προγραμματισμένη συνεδρίαση, καθώς προβλέπεται τριήμερο χρονικό περιθώριο προκειμένου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει τα νέα μέλη της στην Επιτροπή.

Το χρονικό αυτό περιθώριο εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (04.11.2019).

Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στη μη αντικατάσταση, αφού το χαρακτήρισε “πείσμα”, ανέφερε ότι μπορεί η Επιτροπή να συνεχίζει κανονικά το έργο της και χωρίς να αναπληρωθούν αυτά τα δύο μέλη, καθώς εκλαμβάνεται ως οικοειοθελής η αποχώρησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς σε σχέση με την επιστολή που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα για το ποιός θα μπορεί να κρίνει τη νομιμότητα της εξαίρεσης, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υπερκείμενο δικαστικό όργανο που να μπορεί να κρίνει τις ενέργειες της Προανακριτικής γι’ αυτό και λαμβάνει τις αποφάσεις της κατά πλειοψηφία, όμως το σύννομο όλων των αποφάσεων που έχει λάβει κρίνεται στο τέλος από το τριμελές δικαστικό συμβούλιο, αν υπάρχει απόφαση της ολομέλειας για παραπομπή κάποιου προσώπου σε ειδικό δικαστήριο, πριν τη συγκρότηση αυτού.