Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ζήτησε να δοθούν τα διαβήματα στην δημοσιότητα κάτι που έχει ζητήσει και το pronews.gr

Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποβάθμισαν το ζήτημα, και μίλησαν για… κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το θέμα στον Έβρο είναι «ανάξιο λόγου» και επέμεινε ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

«Δεν επιτρέψαμε απώλεια εθνικού εδάφους» φέρεται να τόνισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε, ότι ο ισχυρισμός της Άγκυρας πως παραβιάστηκε έδαφος της είναι ανακριβής. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και επεισόδια στρατιωτικής υφής.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρουγκαλος ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών αντέδρασε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να γίνονται δύο διαβήματα για ένα μη γεγονός».

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε ξανά να δοθούν τα διαβήματα του ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι πέραν της διαχείρισης του προσφυγικού οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ακόμη και ενός επεισοδίου στρατιωτικής υφής.